Foto: Publicitātes foto

Kosmētikas ražošanas uzņēmums "Madara Cosmetics" noslēdzis darījumu ar somu uzņēmumu "Oy Transmeri Ab" par kosmētikas zīmola "Mossa" pārdošanu, informē uzņēmumā.

"Mossa" ir viens no zīmoliem AS "Madara Cosmetics" portfelī un tā pārdošanas summa ir 4 miljoni eiro.

Šis darījums ir būtisks faktors uzņēmuma nākotnes izaugsmē un investīcijās, kā arī veicina līgumražošanas apjoma palielināšanos, norāda uzņēmumā.

""Mossa" zīmola pārdošana iezīmē jaunu uzņēmuma "Madara Cosmetics" un zīmola "Madara" attīstības ciklu. Attiecībā uz "Madara" zīmola attīstību varēsim vēl agresīvāk koncentrēties uz stratēģiskajām prioritātēm, jo īpaši uz ieguldījumu plānu jaunu talantu piesaistē, zīmola atpazīstamības un komandu veidošanā lokāli Francijā, Vācijā, Zviedrijā," saka AS "Madara Cosmetics" izpilddirektore Gunta Šulte. Resursus plānots atvēlēt arī īpašas "zīmolu laboratorijas" izveidē jau šogad.

"Jau tagad redzam "Mossa" zīmolu kā spēcīgu spēlētāju masu tirgus segmentā un šo izaugsmi attīstīsim gan Somijā, gan citur Eiropā. Saglabāsim sadarbību ar "Madara Cosmetics" laboratoriju un ražotni Latvijā, lai kopā turpinātu esošo un jaunu produktu ražošanu," saka somu uzņēmuma "Oy Transmeri Ab" izpilddirektore Sari Rosina (Sari Rosin).

"Ņemot vērā, ka "Madara Cosmetics" pārstāvēto zīmolu produktu pārdošanas stratēģija šobrīd primāri aptver premium un e-komercijas kanālus, bet "Mossa" zīmola galvenais pārdošanas kanāls ir masu tirgus segments, šī brīža "Mossa" zīmola attīstības stadija ir abām darījumā iesaistītajām pusēm izdevīga," norāda Šulte.

"Darījuma rezultātā "Madara Cosmetics" iegūtos līdzekļus varēs investēt uzņēmuma tālākās izaugsmes iespējās, bet "Mossa" zīmols jaunā īpašnieka atbildībā veiks globālu integrāciju savā segmentā. Tāpat arī novērtējam iespēju būt par fundamentāli būtisku partneri "Mossa" zīmola turpmākajā attīstībā, nodrošinot visu produktu ražošanu, kas ļaus palielināt mūsu uzņēmuma līgumražošanas apjomu. Kā arī turpināsim "Mossa" zīmola pārstāvēšanu un izplatīšanu Latvijā," saka Šulte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!