Foto: PantherMedia/Scanpix

Potenciālajiem investoriem ir interese par Latvijas Nacionālo lidsabiedrību „Air Baltic Corporation” („airBaltic”), otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā „Labrīt Latvija!” sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis izteicās, ka potenciālais investors varētu būt kāda no pasaules lielajām aviolīnijām, kas varētu ieiet kā stratēģiskais investors ar plānu kompāniju attīstīt tālāk.

Viņš gan atturējās atklāt konkrētus interesentus, sakot, ka par konkrētām sarunām un investoriem tajā apjomā, kas ir publiski pieejams, komentāru vajadzētu sniegt Satiksmes ministrijai (SM), jo ne visi investori vēlas atklāt savu identitāti.

Dombrovskis arī atzīmēja, ka iespējamā darījuma cenu  noteiks darījuma struktūra, kā arī šim jautājumam tiks piesaistīts finanšu konsultants.

Kā ziņots, Satiksmes ministrija (SM) pirmdien laikraksta "Financial Times" Eiropas un Lielbritānijas izdevumos publicējusi sludinājumu, piedāvājot potenciālajiem investoriem līdz 1.novembrim izteikt piedāvājumus par "airBaltic" akciju iegādi. Valdība investoriem piedāvā iegādāties līdz 50% mīnus vienu akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!