Foto: stock.xchng

Mājokļu un komerciālo ēku apsaimniekošanas uzņēmumu pārvaldītājs Baltijas valstīs AS "Civinity" izplatīs obligācijas līdz 10 miljonu eiro vērtībā, informēja "Civinity" pārstāvji.

Pirmajā posmā "Civinity" publiski piedāvās obligāciju emisiju līdz piecu miljonu eiro vērtībā. Uzņēmumu grupas plānos ir turpmāka paplašināšanās un tirgus pozīciju nostiprināšana.

"Galvenais uzdevums ir konsekventa attīstība un uzņēmumu grupas augšana. Šogad veiksmīgi uzsākām darbību Latvijā - aprīļa beigās iegādājāmies vēl vienu uzņēmumu un pastāvīgi meklējam jaunas investīciju iespējas, vērojam un izvērtējam situāciju tirgū. Lietuvā mūsu mērķis ir nostiprināt savas pozīcijas mājokļu apsaimniekošanas nozarē, Latvijā plānojam kļūt par tirgus līderi. Pēc obligāciju izplatīšanas plānojam arī turpmāk ieguldīt mājokļu tirgus attīstībā, palielinot tirgus daļu Lietuvā, Latvijā. Mūsu plānos ir uzsākt investēt Igaunijā, kā arī paplašināt klientiem piedāvāto pakalpojumu klāstu. Esam paredzējuši arī veikt investīcijas Centrālās un Austrumeiropas valstīs, ja tam izveidosies labvēlīgi apstākļi," sacījaa "Civinity" uzņēmumu grupas valdes priekšsēdētājs Vitolds Sapožnikovs.

Obligācijas tiks izplatītas publiskā piedāvājuma laikā saskaņā ar uzņēmuma sagatavoto piedāvājuma programmas pamatprospektu par obligāciju publisko piedāvājumu un to iekļaušanu tirdzniecībā AS "Nasdaq Vilnius" vērtspapīru biržā. Pirmā obligāciju izplatīšanas posma laikā līdz jūnija beigām ir plānots izlaist obligācijas līdz piecu miljonu eiro vērtībā. Kad būs izveidojusies labvēlīga situācija tirgū un ar mērķi piesaistīt papildu līdzekļus plānotajām investīcijām, tuvāko 12 mēnešu periodā publiski var tikt piedāvātas obligācijas vēl līdz piecu miljonu eiro vērtībā.

"Pagājušajā gadā par galveno mērķi izvirzījām uzņēmumu grupas paplašināšanos un līdz šim mērķtiecīgi centāmies to sasniegt - esam iegādājušies trīs ēku apsaimniekošanas uzņēmumus, kas jau darbojās Latvijas tirgū. Tāpēc salīdzinājumā ar 2015.gadu fiksējām ievērojamu apgrozījuma un peļņas pieaugumu," sacīja Sapožnikovs.

Uzņēmumu grupas apgrozījums 2016.gadā sasniedza 23,86 miljonus eiro un bija par 53% lielāks nekā 2015.gadā, savukārt tīrā peļņa sasniedza 1,104 miljonus eiro un salīdzinājumā ar 2015.gadu palielinājās par 57%. Uzņēmumu grupas darbinieku skaits salīdzinājumā ar 2015.gadu ir pieaudzis vairāk nekā četras reizes un sasniedzis 1400.

2016.gadā grupas uzņēmumu apsaimniekoto ēku platība bija 4,835 miljoni kvadrātmetru. Salīdzinājumā ar 2015.gadu tā ir pieaugusi par vairāk nekā 52 %.

"Civinity" uzņēmumu grupai pieder tādi mājokļu apsaimniekošanas uzņēmumi Lietuvā kā "Senamiesčio ūkis", "Ozo miestas", "Būsto valda", "Debreceno valda", "Vitės valdos", "Klaipėdos bendrabutis", "Palangos butų ūkis", "Kretingos būstas", kā arī uzņēmumi Latvijā, kas sniedz mājokļu un komerciālo ēku apsaimniekošanas pakalpojumus, piemēram, AS "Hausmaster", SIA "CS Komercserviss", SIA "Home Master", SIA "Labo namu aģentūra", SIA "Jūrmalas Naimsaimnieks" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!