Foto: DELFI kolāža (Publicitātes foto; Māris Morkāns)

Sākoties aktīvajai tūrisma sezonai, arvien biežāk avioindustrijas, tostarp nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" virzienā tiek raidīti pārmetumi par reisu kavējumiem. Kritika joprojām izskan arī par banku kūtro kreditēšanu un sadarbību ar VID.

Uzņēmumi sāk paziņot savus iepriekšējā gada darbības rādītājus, tostarp "Latvenergo" atskaitījās par ieņēmumiem, kas 2022. gadā sasnieguši 1,84 miljardus eiro. Savukārt drukāšanas pēc pieprasījuma uzņēmums "Printify" paziņoja par vadības maiņu un atklāja savus attīstības plānus.

Šos un citus aizvadītās nedēļas notikumus ekonomikā un biznesā apkopojis "Delfi Bizness".

Atlidoja tik vēlu, ka lidostā jau izslēgtas gaismas. 'airBaltic' reisi kavējas biežāk

Foto: DELFI
Kavēti lidojumi trīs un vairāk stundas, neizprotama komunikācija no lidsabiedrības puses – tāda veida sūdzības pēdējo divu nedēļu laikā aizvien biežāk parādās sociālajos tīklos no ceļotājiem, kuri saviem lidojumiem izvēlējušies Latvijas lidsabiedrību "airBaltic".

Lasīt vairāk

'Printify' maina vadību un apņēmības pilni sasniegt vairāku miljardu dolāru apgrozījumu

Foto: Publicitātes foto

Drukas pēc pieprasījuma platformas "Printify" mērķis ir kļūt par pasaules mēroga uzņēmumu ar vairāku miljardu ASV dolāru apgrozījumu, “Delfi Bizness” atklāj kompānijas dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Jānis Berdigans, kurš šā gada laikā atstās kompānijas vadītāja/izpilddirektora krēslu. Tajā sēdīsies uzņēmuma līdzšinējā finanšu direktore Anastasija Oļeiņika. Berdigans neplāno pilnībā atstāt darbu uzņēmumā, bet koncentrēsies tieši uz "Printify" stratēģijas un attīstības jautājumiem.

Lasīt vairāk

No koka izstrādājuma līdz pasaulē pieprasītam produktam. Latvijas 'Azeron' veiksmes stāsts

Foto: Publicitātes foto

Latvijas uzņēmums "Azeron" Ventspilī ražo unikāla dizaina datorspēļu kontrolierus, un gandrīz viss saražotais tiek eksportēts uz tādām valstīm kā ASV, Japāna, Vācija, Austrālija un daudzas citas. Uzņēmuma līdzīpašnieks Jānis Kūlbārdis iezīmē uzņēmuma interesanto attīstības stāstu, kurā netrūkst ne pārsteidzošas veiksmes, ne arī biznesa mācību.

Lasīt vairāk

'Latvenergo' ieņēmumi auguši par 73%, bet peļņa vairāk nekā dubultojusies

Foto: LETA

Krievijas iebrukums Ukrainā izraisīja rekordaugstu cenu kāpumu, līdz ar to AS "Latvenergo" ieņēmumi 2022. gadā sasnieguši 1,84 miljardus eiro , kas ir par 73% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina kompānijas paziņojums "Nasdaq Riga".

Lasīt vairāk

Kā mēģinājums nomaksāt nodokļus sadusmoja aktieri Jāni Kroni

Foto: LETA

Aktieris Jānis Kronis kā godprātīgs nodokļu maksātājs vēlējās izveidot saimnieciskās darbības ieņēmumu kontu. Tas Latvijā tika ieviests pagājušā gada rudenī, solot automātisku nodokļu nomaksu Valsts ieņēmumu dienestam (VID). Kronim gan sākotnēji šī konta izveide izvērsās garā un visai nepatīkamā pieredzē, kas radīja daudz jautājumu.

Lasīt vairāk

Iespējas sarūk. Cik jāpelna, lai saņemtu 120 tūkstošu aizdevumu mājokļa iegādei

Foto: Shutterstock

Lai saņemtu 120 000 eiro lielu aizdevumu mājokļa iegādei jaunajā projektā, saskaņā ar bankas "Luminor" aprēķiniem pašlaik personas ienākumu līmenim jābūt vismaz 1800 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas.

Savukārt, ja šādu aizdevumu vēlas saņemt ģimene ar diviem bērniem, ģimenes kopējiem ikmēneša ienākumiem jāsasniedz vismaz 2700 eiro pēc nodokļiem.

Lasīt vairāk

Iespējamā ceļu būves uzņēmumu karteļa izpēte joprojām turpinās

Foto: LETA/Rebeka Žeire

Administratīvais process par iespējamiem aizliegtas vienošanās pārkāpumiem ceļu būves jomā turpinās, "Delfi Bizness" informēja Konlurences padomē (KP).

Lasīt vairāk

Jauns 'McDonald’s' restorāns Rīgā izmaksājis 1,3 miljonus

Foto: Publicitātes foto

Restorānu tīkls "McDonald's" atvēris jaunu restorānu Rīgā, Juglas ielā 95A, paplašinot restorānu tīklu Latvijā līdz 14 restorāniem un radot vairāk nekā 60 jaunas darbavietas.

Lasīt vairāk

Latvija nevar atļauties nīkulīgu kreditēšanu vēl 10 gadus, uzsver Kazāks

Foto: LETA

Latvija nevar atļauties nīkulīgu un vāju kreditēšanu vēl 10 gadus, atzīmēja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Lasīt vairāk

Latvijas Banka nāk talkā noguldītājiem – apkopojusi visu banku depozītu likmes

Foto: Shutterstock

Latvijas Banka ir sākusi publicēt regulāru pārskatu par komercbanku piedāvātajām noguldījumu procentu likmēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!