Foto: Publicitātes attēli

Noslēdzies Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra teritorijas attīstības metu konkurss, kurā uzvarēja "SBS Engineering Group SP. ZOO.", kuras piedāvāto redzējumu žūrija atzina par atbilstošāko pasūtītāja, arhitektu un pilsētplānotāju vīzijai par centra turpmāku attīstību, kā arī saņēma LU saimes – studentu, darbinieku un absolventu simpātijas balvu.

LU Akadēmiskā centra attīstība Torņakalnā sākās pirms 10 gadiem, kad tika parakstīts līgums par Dabas mājas būvniecību. Pēc tam tika uzbūvēta arī Zinātņu māja un šobrīd notiek Rakstu mājas būvniecība. Tuvākajos piecos gados LU plāno attīstības apgriezienus dubultot gan ēku skaita ziņā, gan investīciju apjomā - Akadēmiskā centra teritorijā uzbūvējot Sporta māju, Veselības māju, Studentu un viesu māju, kā arī Tehnoloģiju māju.

Konkursa pirmajā kārtā bija iesniegti seši darbi, no kuriem žūrija konkursa otrajai kārtai virzīja četrus. Izvērtējot pieteikumus, vērā tika ņemti vairāki kritēriji, tostarp arhitektoniskās idejas novatorisms un oriģinalitāte, objekta atbilstība publiskās ārtelpas kvalitātei, publiskajai pieejamībai, projektēšanas programmai un iekļaušanās pilsētbūvnieciskajā ainavā.

Metu konkursa godalgoto vietu par labāko Sporta mājas jaunbūves priekšlikumu ieguva "RUUME arhitekti + CMB". Konkursā piedalījās arī "Arhis arhitekti un Atelbauers Architekcts" un "Ēter + Poga". Papildus žūrijas vērtējumam LU saimei bija iespēja piedalīties konkursā iesniegto darbu izvērtēšanā un par labāko arī tā atzina "SBS Engineering Group SP. ZOO."

Konkursā iesniegtos darbus vērtēja 9 pilsētplānošanas eksperti, arhitekti un LU pārstāvji Universitātes Administrācijas vadītāja Andra Sarnoviča vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!