Foto: DELFI

Eiropas Komisija (EK) piemērojusi 7,8 miljonu eiro sodu tiešstaistes datorspēļu platformas "Steam" īpašniekam "Valve", kā arī spēļu izstrādātājiem "Bandai Namco", "Capcom", "Focus Home", "Koch Media" un "ZeniMax" par Eiropas Savienības antimonopola noteikumu pārkāpumiem, informē EK.

"Valve" un pārējās kompānijas ieviesa vairākus ierobežojumus datorspēļu spēlētājiem, pamatojoties uz lietotāju ģeogrāfisko atrašanās vietu, tādējādi īstenojot tā saucamo ģeobloķēšanu.

Sods kompānijām "Bandai Namco", "Capcom", "Focus Home", "Koch Media" un "ZeniMax" sākotnēji bija 6 miljoni eiro, taču tas tika samazināts, ņemot vērā, ka tās sadarbojās ar Komisiju, savukārt "Valve" nesadarbojās, tādēļ tai piemērots sods vairāk nekā 1,6 miljonu eiro apmērā.

EK viceprezidente Margrēte Vestagere, kas ir atbildīga par konkurences politiku, norādījusi, ka vairāk nekā 50% eiropiešu spēlē videospēles. Videospēļu nozare Eiropā pieaug, un patlaban tās vērtība ir vairāk nekā 17 miljardi eiro. Šodienas lēmums piemērot sodus atgādina, ka saskaņā ar ES Konkurences likumu kompānijām ir aizliegts ierobežot pārrobežu darījumus. Šāda prakse mazina Eiropas patērētāju ieguvumus no ES vienotā digitālā tirgus un ierobežo iespējas iegādāties piemērotāko piedāvājumu ES.

"Steam" ir viena no pasaules lielākajām tiešsaistes videospēļu platformām, un piedāvā vairāk nekā 35 tūkstošus spēļu. Spēļu izstrādātāji piešķir "Valve" tiesības izmantot spēles savā platformā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!