Foto: AFP/Scanpix
Krievija Rietumu pret to vērsto ekonomikas sankciju gadījumā cietīs krietni vairāk, nekā Eiropa, norādījis Vācijas Centrālās bankas prezidents Jens Veidmans.

Ukrainas konflikta eskalācija jau tagad Krievijā ir novedusī pie pamatīga ārzemju kapitāla aizplūduma. Krītas arī rubļa vērtība un paaugstinās valsts uzturēšanas izmaksas, žurnālistiem norādījis Veidmans. Viņš arī minējis, ka Eiropā zaudējumi būtu krietni mazāki.

Savukārt viena no ietekmīgākajām Briseles politikas domnīcām aplēsusi, ka, ja Eiropa pilnībā atteiktos no Krievijas gāzes piegādēm, tad tas valstij izmaksātu 36,5 miljardus eiro. Savukārt Eiropai, aizvietot Krievijas gāzes piegādes ar Norvēģijas, Ziemeļāfrikas un Nīderlandes enerģijas pakalpojumiem, šādas pārmaiņas izmaksātu ap 10,8 miljardus eiro.

Krievijas gadījumā summa sastāda 2,2 % no valsts Iekšzemes kopprodukta (IKP), savukārt ES šāda rokāde izmaksātu 0,08 % no savienības IKP.

Jau ziņots, ka G7 valstis otrdien apliecinājušas gatavību īstenot tālākas sankcijas pret Krieviju, ieskaitot tādas, kas būtiski ietekmēs valsts ekonomiku, ja Krievija turpinās eskalēt esošo situāciju Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!