Foto: Raivis Vilūns

Krievijas uzsāktais karš Ukrainā ilgst jau vairāk nekā divus mēnešus. Un, lai gan Krievija nav sasniegusi nevienu no saviem mērķiem, Ukrainas spēkiem nav izdevies iebrucējus padzīt. Arvien vairāk ekspertu brīdina, ka konflikts ,visticamāk, ievilksies. Tādēļ gan Eiropā, gan ASV tiek plānotas tālākas sankcijas, lai spiediens pret Krieviju neatslābtu. "Delfi" vēstīja, ka Eiropas Komisija (EK) ir ierosinājusi noteikt jaunas sankcijas Krievijas naftas eksportam. Lai gan teju visa Eiropas Savienība (ES) atbalsta sankcijas, vairākas valstis ir paudušas, ka vēlas izņēmumus, kas ļautu tām tomēr saņemt no agresora naftu. Slovākijas ekonomikas ministrs paziņojis, ka nespēj iztikt bez Krievijas naftas, kā piemēru minot naftas pārstrādes rūpnīcu "Slovnaft", kas ietilpst Ungārijai piederošajā uzņēmumā MOL, kurai nepieciešami vairāki gadi, lai atteiktos no Krievijas naftas. Arī Čehija ir paudusi līdzīgu vēlmi.

Tādēļ gan Eiropā, gan ASV tiek plānotas tālākas sankcijas, lai spiediens pret Krieviju neatslābtu. "Delfi" vēstīja, ka Eiropas Komisija (EK) ir ierosinājusi noteikt jaunas sankcijas Krievijas naftas eksportam. Lai gan teju visa Eiropas Savienība (ES) atbalsta sankcijas, vairākas valstis ir paudušas, ka vēlas izņēmumus, kas ļautu tām tomēr saņemt no agresora naftu.

Slovākijas ekonomikas ministrs paziņojis, ka nespēj iztikt bez Krievijas naftas, kā piemēru minot naftas pārstrādes rūpnīcu "Slovnaft", kas ietilpst Ungārijai piederošajā uzņēmumā MOL, kurai nepieciešami vairāki gadi, lai atteiktos no Krievijas naftas. Arī Čehija ir paudusi līdzīgu vēlmi.

Ik nedēļu piektdienās publicējam "Delfi Bizness" komiksus, pasmaidot par aktualitātēm. Citus komiksus atradīsi šeit!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!