Foto: Shutterstock
Latvijas farmācijas uzņēmums "Lotos pharma" ir pabeidzis savu ražoto produktu reģistrāciju Ukrainā, kur tuvākajā laikā uzņēmums plāno atvērt arī pārstāvniecību un sākt produktu tirdzniecību, informē vadītājs Kaspars Ivanovs.

Viņš norāda, ka produktu reģistrācijas process Ukrainā sākts pērn neilgi pēc uzņēmuma pieteikšanas Latvijas tirgū.

"Neraugoties uz šī brīža saspīlēto situāciju Ukrainā, kad lielākā daļa uzņēmumu izvēlas slēgt savas pārstāvniecības, mēs savus plānus neesam mainījuši un plānojam, ka pirmo trīs līdz četru gadu pārstāvniecības pastāvēšanas laikā sasniegsim lielākus pārdošanas apjomus nekā Latvijā, līdzīgi kā tas patlaban ir farmācijas nozares flagmaņiem "Olainfarm" un "Grindeks"," sacīja Ivanovs.

Kā pirmos divus "Lotos pharma" produktus Ukrainā paredzēts tirgot "Sinunorm Caps" un "Sinunorm" balzamu, kuri paredzēti elpceļu veselības uzlabošanai, skaidro Ivanovs.

Patlaban uzņēmuma produkti atzinību speciālistu un pacientu vidū guvuši Baltijas valstīs. Interesi par produktu ieviešanu vietējos tirgos izrādījušas arī tādas valstis kā Polija, Gruzija un Azerbaidžāna.

Ikviens farmācijas uzņēmuma "Lotos pharma" produkts tiek izstrādāts sadarbībā ar Baltijas medicīnas speciālistiem, pētniekiem un zinātniekiem, lai radītu produktus, kas atbilst pat visaugstākajām prasībām, ir droši lietošanai ikvienam - gan pašiem mazākajiem, gan senioriem - un ir izstrādāti saskaņā ar cilvēka organisma vajadzībām.

Kā liecina "Firmas.lv", "Lotos pharma" apgrozījums pērn bija 5439 eiro. Uzņēmums pērn cietis zaudējumus 2606 eiro apmērā.

SIA "Lotos pharma" dibināta 2013.gada 19.februārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. "Lotos pharma" vienīgais īpašnieks ir Ivanovs.

Ivanovs ir absolvējis Latvijas Medicīnas akadēmiju un ieguvis maģistra grādu biznesa administrācijā Francijas biznesa skolā "Insead". No 2007.gada viņš strādāja Latvijas dabisko izejvielu zāļu ražotāja SIA "Silvanols" valdē, bet no 2011.gada 10.marta līdz 2012.gada 14.jūnijam bija "Silvanola" valdes priekšsēdētājs.

Patlaban Ivanovs ir SIA "Unipharmalab" valdes priekšsēdētājs, kā arī uzņēmuma SIA "Artropulss" 25% kapitāldaļu turētājs un SIA "AD smart" īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!