Foto: Unsplash
Laikmetā, kur vērtības tiek mērītas un noteiktas sociālajos medijos, kur realitātes vietā tiek demonstrēta pozitīva un idealizēta dzīve, tās vērotāji jūtas nepiederīgi, slikti un standartiem neatbilstoši. Ar uzsaukumu "normalizēt normālo" vairākas māmiņas ir devušās cīņā pret idealizācijas kultu, lai palīdzētu pārējiem atkal justies "normāliem".


"Computers in Human Behaviour" publicētajā pētījumā secināts, ka soctīklos demonstrētā, ideālā ģimenes dzīve skatītājos palielina trauksmi, rada nevajadzīgu spiedienu uz garīgo veselību. "Interesanti, izrādījās, ka nav nozīmes vai tās ir influenceres vai ikdienišķas soctīklu lietotājas, idealizētajam saturam (no jebkura avota) ir identiski negatīva ietekme. Ikviens, kurš demonstrē perfektu mājas dzīvi, slikti ietekmē jaunās māmiņas. Tā, ka šī nav tikai ar influenceriem saistīta problēma," skaidro viena no pētījuma autorēm, ārste Kjēra Kirkpatrika. Tā kā pie vainas ir arī "normālās" mammas, arī viņas uzloka piedurknes un metas cīņā pret stereotipiem!

Ja dzīve nav kā perfektā "Instagram" fotogrāfija, tas nenozīmē, ka esi neveiksminiece


Vienkāršā mājsaimniece-māmiņa Emīlija Fereta (@Emilyjeanne333) cenšas panākt, lai neviens nepārdzīvo par haosu, kas rodas bērnam piedzimstot.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!