Foto: Shutterstock
Pirms dažām dienām diskusijas sociālajās vietnēs "X" (iepriekš "Twitter") un "Facebook" uzjundīja režisora Alvja Hermaņa paziņojums, ka viņa telefonsarunas tiek noklausītas, turklāt "diezgan paviršā un brutālā veidā". Daļa sociālo tīklu lietotāju pauda sašutumu, daļa savukārt uzjautrinājās par Hermaņa pārliecību par noklausīšanos un pajokoja, ka "kāds noteikti elpojis klausulē". Cik parastam telefona lietotājam vispār ir reāli noskaidrot, vai sarunas tiek noklausītas? To taujājām kiberdrošības ekspertam, uzņēmuma "Possible Security" vadītājam Kirilam Solovjovam.

Cik parastam telefona lietotājam vispār ir reāli noskaidrot, vai sarunas tiek noklausītas? To taujājām kiberdrošības ekspertam, uzņēmuma "Possible Security" vadītājam Kirilam Solovjovam.

Īsam kontekstam – Hermanis ierakstā vietnē "Facebook" pauda pārliecību, ka viņa telefonsarunas tiek noklausītas jau ilgāku laiku, un deva mājienus, ka noklausīšanos pēc "Jaunās Vienotības" rīkojuma it kā īstenojot drošības iestādes. Viss ieraksts lasāms šeit.

Cik ticams, ka parasts lietotājs pamanītu šāda līmeņa noklausīšanos? 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!