Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
"Varu kā palīdzēt?!" Es izliekos, ka nemanu satraukumu apsardzes darbinieces balsī un atbildu ar: "Nezinu, varat?" "Jūs nedrīkstat šeit atrasties!" seko loģiska reakcija. "Ak, piedodiet, nezināju," tēloju muļķi un sāku lēnām doties prom. Apsardze elektriskajos golfa ratiņos gan mani pavada, līdz esmu ārā no teritorijas. Bet es būšu atpakaļ. Jau nākamajā rītā. Tikai tad jau legāli.

Ekskursiju pa kosmosa centru biju ieplānojis laikus, bet "ielaušanās" pa tumsu gan bija spontāna ideja. Man laimējās tikt viesnīcā tieši pretim kosmosa centram, un pa istabas logu varēju redzēt izgaismotos eksponātus. Sapratu, ka jāiet apskatīt, lai gan muzejs jau bija ciet. Neizdevās atrast kādu gājēju taku, bet pa brauktuvi man nekas neliedza iesoļot teritorijā.

Pavisam iekšā, protams, es netieku, bet izbāzt telefonu cauri sētai, lai nobildētu "Falcon" raķeti, gan varēju. Tas ir diezgan iespaidīgs aparāts. Skatoties video, kā šīs raķetes mācās pacelties un nosēsties, īsti nejūt to mērogu. Tāpēc ieraudzīt to dzīvē ir mazliet šoks. Tas degošais stabs ir teju piecdesmit metrus garš! Un restotās "lāpstiņas" ir gigantiskas. Dzinējus gan tumsā nevaru īsti saskatīt – tie mani pārsteigs rīt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!