Foto: Shutterstock
Decembrī lietišķi svinīgā gaisotnē viesnīcas "Wellton Riverside Spa Hotel" konferenču zālē noslēdzās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un RTU Rīgas Biznesa skolas kopīgi īstenotā apmācību programma – Mini MBA inovāciju vadībā.

Šī bija trešā apmācību grupa un trešā izcilā iespēja uzņēmējiem, kuras "iesaukumā" konkursu izturēja un pasaules līmenim atbilstošas zinības savu uzņēmumu izaugsmes paātrināšanai apguva vēl 20 Latvijas komersantu pārstāvji: Rivers Digital, KATKOM, CatchSmart, MedHydrogel, Mensarius, Eco Baltia grupa, REHAD, Starkwood painting, Gateway Baltic, FM un D, ITSM Delivery, FCI Dogs, Ideas Motors Limited, NORDIC PLAST, OWL Technologies, GRINDEKS, ELVA BALTIC, IT IDEA, LAAGA un ADNAMA.

"Vēlētos uzsvērt programmas praktisko pusi un mentoru atbalstu no sākuma līdz beigām. Mini MBA noteikti ir sniegusi daudz vairāk, nekā jebkad varētu iedomāties. Ja sākumā šķita neiespējami uzsākt un attīstīt inovatīvu ideju, tad šobrīd varu teikt, ka pēc šīm mācībām nav bail doties pat kosmosā!" pieredzē dalās Elīna Morozļi no uzņēmuma "KATKOM".

Mini-MBA ir pasaules biznesa augstskolās lietots programmas formāts, kas filozofijā, saturā un mācību metodēs līdzinās biznesa administrācijas maģistru (Master of Business Administration, MBA) programmām. Līdzīgi kā MBA, Mini-MBA programmas ir paredzētas uzņēmumu un organizāciju esošajiem un potenciālajiem vadošajiem darbiniekiem. Apmācības ir būtiski īsākas nekā augstskolu studiju programmas, taču intensīvākas nekā standarta interešu izglītības kursi. To mērķis ir piedāvāt inovatīvus biznesa rīkus, jaunus izaicinājumus un redzējumu uz ierastajām lietām un attīstīt līderības prasmes.

Mini-MBA noslēdzās ar studentu biznesa prezentācijām, ko vērtēja kompetenta žūrija: uzņēmēji, investoru pārstāvji, mācībspēki. Visi dalībnieki saņēma apmācību apguves sertifikātus, kā arī ieguva RBS absolventu priekšrocības un iespēju turpmāk piedalīties RBS absolventu tīkla aktivitātēs.

Plānots, ka nākamā grupa – vēl 20 inovatīvu uzņēmumu pārstāvji mācības februārī. Mācības ir bez maksas, vietu skaits – ierobežots. Pieteikšanās tiks atvērta janvārī, plašāka informācija www.liaa.gov.lv.

Apmācības LIAA rīko projekta "Inovāciju motivācijas programma" ietvaros sadarbībā ar Rīgas Biznesa skolu, tās līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un Eiropas Savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!