Foto: DELFI

"Neticēsiet, bet šodien jau esmu ar trim latviešiem runājis," plati smaidīdams, saka jauns, zaļacains brits, kurš mani apturējis par katedrāļu pilsētu sauktās Pīterboro vēsturiskā laukumā. Kā kārtējam garāmgājējam viņš vēlas man pastāstīt par līdzekļu vākšanas programmu labdarības mērķiem. Piespraude pie sarkanās vējjakas vēsta, ka viņu sauc Rovans Polonskis. Ne tikai kampaņotājs, arī aktieris kino un teātrī Londonā, viņš dzimis Lielbritānijā, kara laikā vectēvs pārcēlās no Polijas. Rovanam ir taisnība, latviešu Pīterboro ir daudz, ap 6000. Portāls "Delfi" turp devās noskaidrot, ar kādām izjūtām viņi gaida nakti uz 1. februāri, kad Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības (ES).

Incidents "Krāmē koferus un vācies prom" tikai vienreiz pieredzēts

Mērojot ceļu kājām no Pīterboro dzelzceļa stacijas līdz pirmajai intervijas vietai, nevar nepamanīt tās "starptautisko auru" – nepilnu 20 minūšu laikā skatienu piesaista trīs veikali, kuri skatlogos reklamē, ka tirgo latviešu, lietuviešu, poļu produktus, ir arī afgāņu veikals, kurā piedāvā "halal" vistu gaļu. Nonākot galamērķī, var sajusties gandrīz kā Latvijā – līdzās ārzemju precēm te ir daudz Latvijas ražojumu, biezpiens, milti, desas, alus, kukurūzas nūjiņas, un, ienākot apmeklētājiem, ieskanas latviešu, lietuviešu, angļu, brīžiem arī krievu valoda. Visas tās pārvalda veikala menedžere Svetlana Kalniņa.

"Mani neuztrauc pilnīgi nekas," viņa saka par gaidāmo "Brexit". "Vienīgais, kas mani priecē, – tomēr sakārtosies tās lietas. Izsijāsies tie, kas šeit tiešām dzīvo tikai uz "benefitiem" (pabalstiem – red.) un neienes šai valstij nekādu ieguldījumu. Mums jau, šeit dzīvojot, arī kaut kāds ieguldījums ir jāsniedz."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!