Foto: Pixabay
Mazinoties Covid-19 saslimstībai, līdz ar ierobežojumu atcelšanu pieprasījums pēc taksometru pakalpojumiem ir strauji un spēcīgi atgriezies, pat pieaudzis. Savukārt, piedāvājums nevar tik strauji reaģēt, jo autovadītājiem jānokārto vairākas formalitātes, lai varētu atsākt nodrošināt pārvadājumus. Tas palielinājis taksometru cenas, "Delfi Bizness" skaidro taksometru uzņēmumi.

"Latvijā tarifu likmes nav būtiski mainījušās jau ilgu laiku. Tomēr brauciena galīgās izmaksas ir atkarīgas ne tikai no tarifu likmēm, bet arī no līdzsvara starp piedāvājumu un pieprasījumu, laikapstākļiem, satiksmes apstākļiem un citiem faktoriem.

Pašlaik Rīgā pieprasījums ir lielāks nekā piedāvājums – nav pietiekami daudz autovadītāju, vienlaikus cilvēki vēlas izmantot taksometru pakalpojumus biežāk nekā iepriekš. Rezultātā algoritms automātiski ģenerē paaugstinātu koeficientu (dinamiskās cenas aprēķins), un braucienu izmaksas palielinās," stāsta "Yandex Go" sadarbības partneru attiecību vadītājs Latvijā Jānis Ķirsis (fotogrāfijā).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!