Foto: Pexels.com, Pavel Danilyuk
Lai gan kinoteātru nozarei, kuru pēdējie divi Covid-19 gadi nav žēlojuši, nebūt neiet viegli, pēdējo mēnešu straujais elektrības cenu kāpums vēl nav sācis to ietekmēt tiešā veidā. "Delfi" aptaujāto kinoteātru pārstāvji saka, ka daudzus glābj iepriekš noslēgtie līgumi un attiecīgi pagaidām milzu rēķina pieaugums nav redzēts.

“Protams, elektroenerģijas cenu kāpums nav atstājis mūsu kinoteātrus neskartus. Tomēr tas ir atšķirīgi katram kinoteātrim atkarībā no tā, kas ir telpu īpašnieks,” komentējot, vai cenu kāpums ir jūtams biznesa rādītājos, saka “Apollo Kino”, kuram Latvijā pieder kinoteātri “Akropolē”, “Riga Plaza”, izpilddirektore Kadri Erma.

Savukārt “Splendid Palace” ir “Rīgas namu” struktūrvienība, kas ir noslēgusi līgumu par fiksēto elektroenerģijas cenu pirms straujā kāpuma. “Tas šobrīd ir labi. Līgums mums ir spēkā, un piegādātājs nav vērsies pie mums ar ziņu, ka kaut kas mainīsies,” saka “Splendid Palace” vadītāja Ieva Sīpola. Viņa pieņem, ka gada vidū gan cena varētu mainīties. Runājot par cenu pieauguma salīdzinājumu ar citiem mēnešiem, viņa norāda, ka grūti spriest, jo pēdējos divus gadus apmeklētība un iespēja strādāt bija mainīga, tāpēc izmaiņas šobrīd nav objektīvi vērtējamas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!