Foto: Pixabay

Pienu visizdevīgāk pirkt Igaunijā, bet lētākā baltmaize ir Lietuvā – šādus secinājumus var izdarīt, aplūkojot portāla "Delfi" salīdzinātās ikdienas pārtikas produktu cenas Baltijas valstu lielajos pārtikas interneta veikalos. Cenu veidošana gan nav vienkāršs process, un iemesli, kādēļ viens un tas pats produkts var maksāt atšķirīgi, katrā valstī var būt visdažādākie. Kādi ir šie iemesli, "Delfi" mēģināja noskaidrot ar tirgotāju, ražotāju un nozares speciālistu palīdzību.

Lētāko produktu meklējumos

Kad portāls "Delfi" aizvadītās vasaras pirmajā pusē rakstīja par pārtikas produktu cenu izmaiņām Latvijas pārtikas interneta veikalos, bija redzams, ka, piemēram, Latvijā ražotie "Selgas" cepumi Lietuvas un Igaunijas "Rimi" interneta veikalos bija ievērojami lētāki nekā Latvijas "e-Rimi". Toreiz "Selgas" ražotāja – pārtikas ražošanas uzņēmuma "Orkla Latvija" – komunikācijas direktore Lineta Mikša izcēla mazumtirgotāja lomu gala cenas noteikšanā dažādās valstīs. Šobrīd situācija ir mainījusies un gandrīz visa veida "Selgas" cepumi, izņemot ar šokolādes garšu, visdārgākie ir Igaunijas "Rimi" interneta veikalā, bet Lietuvā un Latvijā tie ir vienā cenā.

Šajā rakstā "Delfi" to, vai un cik lielas ir pārtikas produktu cenu atšķirības visās trijās Baltijas valstīs pārstāvēto pārtikas mazumtirgotāju interneta veikalos "Rimi" un "Barbora" (tirgo "Maxima" pieejamo produkciju), pēta nedaudz sīkāk. Tika salīdzinātas aktuālās cenas vairākiem ikdienā izmantojamiem pārtikas produktiem – maizei, pienam, kartupeļiem un citiem, skatot to lētāko cenu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!