Foto: Kadrs no video
Krievijas mediji publicējuši slavenā bērnu rakstnieka, krokodila Genas un Pekauša radītāja Eduarda Uspenska meitas Tatjanas Uspenskas vēstuli, kurā viņa lūdz Krievijas Valsts bērnu bibliotēku nesaukt jaunizveidoto bērnu literatūras apbalvojumu "Lielā pasaka" tēva vārdā, jo viņš bijis cietsirdīgs un vardarbīgs alkoholiķis, kurš turklāt pusaudža gados viņu pāraudzināšanas nolūkos nosūtījis uz pretrunīgi vērtētā padomju pseidopedagoga Viktora Stolbuna slēgto komūnu, kurai piederīgs bija arīdzan pats.

"Uzskatu, ka cilvēka, kurš daudzus gadus piekopis vardarbību savā ģimenē, tajā skaitā arī pret bērniem, vārdā nedrīkst nosaukt tādas humanitārās nozares kā bērnu literatūra apbalvojumu," Uspenska raksta savā vēstulē. Viņa uzskata, ka bērnu literatūras prēmija jāsauc krietna cilvēka vārdā, nevis tāda, kurš visu mūžu spēlējis idillisku izrādi sabiedrībai un medijiem. "Tad jau ikviens cilvēks, kurš sasniedzis augstu sociālo statusu, var darīt visu, kas ienāk prātā?!"

Par tēva vardarbīgajām nosliecēm Uspenska izteikusies jau iepriekš, taču līdz šim tas neizpelnījās dižu ievērību. 2019. gadā izdevumam "Komsomoļskaja pravda" viņa sniedza interviju, kurā atklāja savas bērnības un pusaudža gadu pieredzi kopdzīvē ar tēvu, kurš nomira 2018. gadā no aknu vēža. Viņa stāsta, ka līdz 13 gadu vecumam ģimene dzīvoja laimīgi, bet līdz ar tēva panākumiem sākās nesaskaņas, arvien vairojās viņa agresija un arī laulības sānsoļi, ko pavadīja regulāra alkohola lietošana.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!