Foto: Māris Morkāns

24. augustā, Ukrainas Neatkarības dienā, labdarības biedrības "Common Ground" un "Tavi draugi" aicina ukraiņus, kas, bēgot no kara, nonākuši Latvijā, uz pasākumiem Vērmanes dārzā – pikniku un koncertu. Piknika iniciators ir Jevgēņijs Čičvarkins – uzņēmējs, kurš 2008. gadā pameta Krieviju un ir iestājies pret Krievijas agresiju. 21. augustā Ukrainas vēstniecība Latvijā savā "Facebook" lapā publicēja protesta paziņojumu: nevar pieļaut, ka Ukrainai veltītā pasākumā piedalītos Krievijas pilsonis. "Delfi" lūdza komentāru Rīgas domei, "Common Grounds" un arī Jevgēņijam Čičvarkinam.


"Ukrainas vēstniecība iestājas pret jebkuriem Ukrainai veltītiem pasākumiem, kuros piedalās Krievijas – teroristiskas valsts, kas izvērsusi brutālu karu Ukrainā, – pilsoņi, kā arī iebilst pret jebkurām darbībām, ieskaitot tādiem pasākumiem, kuru mērķis ir "samierināt" ukraiņus ar krieviem, kas nospiedošā vairākumā atbalsta Krieviju karā pret Ukrainu," teikts "Facebook" publicētajā vēstniecības ierakstā.

Vēstniecība par godu Ukrainas Neatkarības dienai sadarbībā ar organizāciju "Tavi draugi" un Rīgas domi savus pilsoņus aicina uz to pašu Vērmanes dārzu 24. augustā pulksten 17 – uz bezmaksas koncertu Ukrainas atbalstam ar ukraiņu un latviešu mūziķiem, līdzekļu vākšanu bruņotajiem spēkiem, un iespēju apmeklēt teltis ar ukraiņu ēdienu un ukraiņu precēm. Paredzēts, ka pasākums noslēgsies pulksten 19 ar zibakciju "Vienotības ķēde", kuras laikā visi klātesošie apvienosies pie 30 metrus gara Ukrainas karoga, paužot vienotību un kopību.

Kā norāda vēstniecība, tai nav iebildumu, ka pēc šī pasākuma "Common Ground" rīkotu savu pikniku. Tomēr saskaņā ar diplomātu paziņojumu jau gatavošanās posmā vēstniecība rīkotājiem skaidri paudusi, ka iebilst pret to, ka Ukrainai veltītā pasākumā piedalītos Krievijas pilsoņi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!