Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola izlase trešdien uzsāka nedēļu ilgo ceļojumu uz Moldovu un Lihtenšteinu, kur centīsies turpināt "sauso" un nezaudēto spēļu sēriju. Uzdevums nav viegls, bet tendences (un vektors) ir pozitīvas, kas vieš optimismu. Veiksmes gadījumā, Latvija var spert platu soli ceļā uz uzvaru UEFA Nāciju līgas D līgas pirmajā grupā, bet nedzīsim zirgus.

Latvijas izlase savu trešo piegājienu UEFA Nāciju līgas zemākajā jeb D līgā sākusi cerīgi, mājās apspēlējot allaž sīkstās Andoru un Lihtenšteinu. Daudz spriests par Latvijas izlases sniegumu (par to arī ceturtdien raidījumā "Aizmugure"), bet galvenais ir panākts – divas uzvaras, seši punkti un pirmā vieta grupā. Turklāt piektdienas pretinieces Moldovas klupiens Andorā dod papildus motivāciju futbolistiem uzreiz "sakārtot" situāciju mūsu grupā jau šajās spēlēs.

Latvijas futbolisti savos vārtos bumbu nav ielaiduši jau 348 minūtes. Iepriekšējo bumbu savos vārtos ielaida Roberts Ozols spēlē pret Kuveitu, bet pēc tam Ozols (78 minūtes), Rihards Matrevics (45 minūtes) un Pāvels Šteinbors (225 minūtes) kopā ar Latvijas aizsargiem vārtus nosargājuši neskartus. "Sauso" sēriju varētu turpināt Kišiņevas "Zimbru" stadionā, jo statistika mājiniekiem Moldovai neliecina par labu – sešās no pēdējām 11 spēlēm kopš 2021. gada septembra nav gūti vārti un kopā iesisti septiņi vārti.

Par spēles arēnu un gaidāmo spēli dažas nianses. Moldovā šobrīd ir silta vasara, pa dienu termometra stabiņš pakāpjas arī līdz +33 grādiem. Spēles laikā (pulksten 19) trešdien bija ap kādiem +25. grādiem. Bet viss var mainīties spēles dienā. Jaunākā prognoze liecina, ka piektdien dienas vidū līdz pat kādiem pulksten 20 gaidāmas lietusgāzes ar pērkona negaisu. Un gaisa temperatūra spēles laikā varētu būt "tikai" ap +21.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!