Latvijas bokseris Mairis Briedis pēc savas karjeras lielākā panākuma, uzvarot Pasaules Boksa supersērijā, iegūstot Muhameda Ali trofeju un Starptautiskā Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu, šobrīd ar savu komandu plāno nākamos soļus, apsverot interesantu cīņu smagā svara kategorijā vai pāriešanu uz supersmagsvariem, viņš pastāstīja intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu". Briedis atzina, ja visa situācija attīstīsies labvēlīgi, viņa nākamā cīņa varētu būt 2021. gada pirmajā ceturksnī.

Latvijas vadošais bokseris stāstīja, ka smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) ir daudz labu bokseru, tostarp arī polis Kšistofs Glovackis. Briedis un Glovackis jau tikās supersērijas pusfinālā, un šī cīņa izvērtās ļoti skandaloza, jo pēc saņemtā sitiena pa pakausi Briedis pretiniekam ar elkoni trāpīja pa zodu. Glovackis 12. decembrī cīnīsies par Briedim atņemto Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu, un viņa pretinieks būs Lorenss Okolijs no Lielbritānijas. Lai arī Briedim revanšs pret Glovacki šķiet interesants, tomēr finansiālie apsvērumi šai cīņai nav tik saistoši.

"Promoteris teica, ka tas finansiāli nav izdevīgi, jo poļi tikai māk runāt, bet kad jāsamaksā par cīņu, tad neviens neko tur nesavāks," Domburam atzina Latvijas bokseris. "Es pēc katras cīņas visiem naudu atdodu – treneriem un tā tālāk. Pēc tam mēs taisām nākamo soli, un man arī pēc tās cīņas ir jāsamaksā gan nodokļi, gan algas komandai. Es negribu, lai man būtu tāds honorārs, no kura es nevaru samaksāt savai komandai un pats sev. Kāpēc man jāapdala sava ģimene? Ja ejam uz priekšu, tad ejam uz priekšu, nevis taisām soli atpakaļ. Protams, ka es gribētu ar viņu vienkārši noboksēt, taču tā nav tikai cīņa. Apakšā ir vesels aisbergs."

Savukārt, ja Okolijs uzvarētu poli, tad britu sportists Briedim jau varētu būt interesantāks pretinieks. "Viņš ir anglis, tur atkal tā Pandoras lādīte ir cita," Briedis sacīja.

Tāpat Briedi neaizrauj cīņa pret Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu smagā svara kategorijā Ilungu Makabu, jo ar viņu finansiālā situācija esot vēl trakāka nekā ar Glovacki. "Viņš ir tāds pats Sprīdītis kā es, tikai no Kongo."

Tāpēc Briedis nopietni apsver pāriešanu uz supersmago svara kategoriju, kā to izdarīja arī supersērijas pirmās sezonas čempions Oleksandrs Usiks. Viņš stāstīja, ka sākotnēji mērķis bija sekot Usika pēdās, taču viņa treneris izteicis frāzi, ka būtu interesanti aizvadīt cīņu ar vienu no pasaules labākajiem supersmagsvariem – Taisonu Fjūriju. "Un tad, lai viņš ķer mūs. Tas ir fantāzijas procesā. Nefantazējot un nesapņojot, mēs nekad netiksim pie saviem sapņiem."

"Iešana uz smagsvariem daļēji ir lēmums un redzējums. Arī promoters saka, ka tas finansiāli izdevīgi," sacīja Briedis. "Runājot par tituliem, esmu sevi pierādījis boksa pasaulei un pats sev. Tagad jānodrošina sevi un ģimeni."

Viņam arī ir plāns pēc karjeras ar savu nopelnīto naudu veidot boksa un sporta industriju Latvijā.

Pilnu intervijas ierakstu skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!