Lielākajai daļai ar Covid-19 sasirgušo nav nepieciešama īpaša medicīniskā palīdzība, taču, kā liecina mediķu vērojumi, vidēji ap 10% saslimušo ir nepieciešama hospitalizācija un ilgāka vai īsāka ārstēšanās slimnīcā. "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā "No ģimenes ārsta līdz reanimācijai – kā Latvijā ārstē Covid-19 pacientus?" ārsti dalījās savā pieredzē, atklājot, kā notiek Covid-19 ārstēšana mājas apstākļos, kādos gadījumos ir pamats domāt par ārstēšanos slimnīcā un kas notiek, kad Covid-19 pacients nonāk reanimācijā.

Diskusijā mediķi sprieda, vai relatīvi zemais mirstības līmenis Latvijā skaidrojams ar veiksmi vai ar prasmīgu ārstēšanu, kā arī dalījās pārdomās par to, vai saslimušajiem sava stāvokļa monitorēšanai būtu jāizmanto oksimetrs.

RAKUS un LIC ārsti izklāstīja savu pieredzi ar medikamenta "Remdesivir" izmantošanu Covid-19 slimnieku ārstēšanā.

Piedāvājam noskatīties diskusijas spilgtākās epizodes:

NMPD Operatīvās vadības dienesta vadītāja Raita Krišjāne raksturoja, kā situācija ar Covid-19 saslimstību atšķiras no situācijas pavasarī – 04:12 un 18:44.

Ģimenes ārste Ilze Skuja atklāja, cik Covid-19 slimnieku ir viņas pacientu vidū, kā arī to, kā izmaiņas Covid-19 testēšanas kārtībā mainījusi šī izmeklējuma pieejamību – 05:38.

Infektoloģe Ilze Bērziņa un reanimatologs Oļegs Šuba skaidroja, kādēļ svarīgi slimību "neielaist" – 07:33 un 15:27.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!