Foto: Kadrs no video

"Bērni, lietojiet prezervatīvus, jūsu liktenis ir jūsu rokās" – asprātis Roberts Silavs vietnē "TikTok" pagājušajā nedēļā ievietoja skeču par vienas nakts sakariem, par kuru teica, ka to apmaksājis Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Šo video pamanīja arī centra darbinieki un lūguši video vai nu izņemt, vai pārveidot, taču Silavs šādu lūgumu vērtē kā demokrātiskā sabiedrībā neiederīgu.

Robertam Silavam "TikTok" platformā seko apmēram 7600 cilvēku, taču joku video, kurā piesaukts SPKC, skatīts jau 176 tūkstošus reižu.

Materiālā puisis apspēlējis bērnu radīšanas tēmu, vēstot, ka tas tomēr ir visai dārgs "prieks", tāpēc jauniešiem būtu jāatceras par prezervatīvu lietošanu.

@robertssilavs ŠO VIDEO NAV APMAKSĀJIS SPKC. ŠIS IR JOKS, ŠĪ IR PARODIJA. #sketch #joks #latvija #latviantiktok #riga #silavs #latviešutiktok ♬ original sound - Roberts Silavs

Jau drīz vien Silavs saņēmis privātu ziņu no SPKC. Centrs raksta, ka saprotot video humora raksturu, tomēr lūdz to izņemt vai pārveidot tā, lai nav redzams ne iestādes ģerbonis, ne atsauce uz SPKC.

@robertssilavs Replying to @FAT BEEFCAKE esmu iekūlies nepatikšanās un tas viss ir jūsu dēļ… #latvija #latviantiktok #riga #joks #silavs #latviešutiktoks #sketch ♬ original sound - Roberts Silavs

SPKC komunikācijas daļas vadītāja Ilze Arāja portālam "Delfi" sacīja, ka Silava veidotajā video saskata sabiedrību maldinošu informāciju par iestādi un "valsts budžeta līdzekļu izlietojumu", savukārt Silavs domā, ka ar savu jociņu radījis "nelielas neērtības iestādes komunikācijas nodaļai". Viņam nav pieņemami, ka valsts iestāde iejaucas indivīda radošajās izpausmēs.

"Tas, ka valsts iestāde lūdz izdzēst joku, manuprāt, nesaskan ar demokrātiskas sabiedrības pamatprincipiem un vispār nav baigi forši. Labprāt sekoju visiem SPKC norādījumiem, bet šoreiz tomēr to nedarīšu," "Delfi" saka jokdaris.

Silava video par SPKC lūgumu dzēst iepriekšējo materiālu vienas dienas laikā noskatīts jau 145 tūkstošus reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!