Foto: AFP/Scanpix

Nedēļas izskaņā noslēdzās 67. Kannu kinofestivāls, un, kā jau ierasts, pēc "Zelta palmu zaru" sadalīšanas un viesu izklīšanas aktīvi tiek apspriestas ne tikai prestižajā pasākumā izrādītās filmas, bet arī kinozvaigžņu tērpi.

Kannu kinofestivāla ietvaros notika filmu pirmizrādes, oficiālas pieņemšanas, līksmas ballītes, dažādi labdarības pasākumi un citas izklaides, kas vienkopus pulcēja lielāko daļu no pasaules šovbiznesa zieda.

Dāmām bija krietni jānopūlas, lai pievērstu sev preses fotogrāfu uzmanību, un dažas lika lietā pārbaudītu un drošu paņēmienu - lai par tevi runātu, mugurā jāvelk vai nu tērps, kas atsedz daudz plikumu, vai tāds, kas balansē uz gaumes un stila katastrofas robežas. Tiesa, bieži vien abas lietas iespējams apvienot vienā kleitā.

Lai gan Kannu kinofestivālā bija daudz tērpu, kas žilbināja, šokēja, apbūra, lika smaidīt vai neizpratnē raukt pieri, daži no tiem guva lielāku ievērību, un DELFI Izklaide piedāvā nelielu atskatu uz pikantākajiem un kaismīgāk apspriestajiem kino pasākuma zvaigžņu ietērpiem.

Caurumi uz vēdera pat 56 gadu vecumā


Foto: Vida Press

Kannu kinofestivāla laikā ne reizi vien par sevi lika runāt 56 gadus vecā kinozvaigzne Šarona Stouna - The Search pirmizrādē viņa pa sarkano paklāju defilēja kleitā, kas visā krāšņumā atsedza slaidās aktrises kājas, bet vienā no labdarības pasākumiem viņa ieradās vēl pikantākā tērpā.

Stounas parādīšanās amfAr labdarības ballē lika aizrauties elpai - viņa bija izvēlējusies tumši sarkanu Roberto Cavalli modes nama tērpu, kas kopumā atzīts par gana gaumīgu, ja vien tā gurnu daļā nebūtu dīvaini izgriezumi, kas, kā atzinuši ārvalstu modes eksperti, dāmai Stounas vecumā neesot gluži piemēroti.

Tāpat izskanējis viedoklis, ka kleita ar šādiem "caurumiem" vispār reti kurai sievietei būtu uzskatāma par veiksmīgu izvēli, tomēr atsevišķi eksperti Stounu uzslavējuši par drosmi un uzdrīkstēšanos. 


Dažreiz mazāk ir labāk


Foto: Vida Press

Par vienu no apspriestākajiem tērpiem 67. Kannu kinofestivālā kļuva modeles Alesandras Ambrozio izvēlētais Atelier Versace žilbonošais darinājums. Lai gan daiļavas augums un gadu skaits pilnīgi noteikti ļauj vēl izrādīt plikumus, modes un stila eksperti atzinuši, ka šoreiz Ambrozio ir pārcentusies.

Tiesa, šoreiz kritiku viņa izpelnījusies ne par krūšu apaļumu vai slaidās kājiņas demonstrēšanu, bet gaumes trūkumu - gandrīz vienprātīgi eksperti norādījuši, ka šoreiz gluži vienkārši visa kā bijis par daudz un iecerētā seksīgā izskata vietā modele demonstrējusi vien bezgaumību. 


Astoņdesmitie vairs nav modē


Foto: Vida Press

Tāpat uz sarkanā paklāja izcēlušās vēl trīs modeles - Lara Stouna, Adriana Lima un krievu skaistule, futbolista Krištianu Ronaldu mīļotā sieviete Irina Šeika.

Stouna kritiku izpelnījusies par divdaļīgo Versace modes nama tērpu, kas vairāk atgādinot astoņdesmitajos gados populārās modes tendences.

Lima skarbus vārdus izpelnījusies par Madonnas stila kopēšanu, bet Šeika - par ultradzelteno tērpu ar kapuci un dīvainā piegriezuma miesaskrāsas kleitu.


Labākā 'putekļu slotiņa' Kannās


Foto: Vida Press

Sliktāk un ērmīgāk tērpto Kannu festivāla apmeklētāju sarakstos šogad bieži parādās arī aktrises Džulianas Mūras vārds - filmas Maps to the Stars pirmizrādē viņa defilējusi pūkainā, neparasta piegriezuma kleitiņā.

Dažos ārvalstu blogos aktrise salīdzināta ar milzīgu, spalvainu putekļu slotu, un tāpat viņai veltīti citi ne visai glaimojoši epiteti.

Neraugoties uz neveiksmīgo tērpu, Mūra gan guvusi kādu krietni vien svarīgāku atzinību par stila un modes ekspertu uzslavām - viņa 67. Kannu kinofestivālā par darbu Deivida Kronenberga filmā tikusi pie labākās aktrises titula


Dāmas, kuras apliecinājušas stila izjūtu


Foto: AFP/Scanpix

Atzinīgus vārdus no ārvalstu modes un stila kritiķiem saņēmusi populārākā blondīne pasaulē Parisa Hiltone - viņa tiek slavēta par to, ka, neraugoties uz savu ballīšu karalienes slavu, spēj lieliski izvēlēties pasākumiem piemērotus un gaumīgus tērpus, kuri atbilst viņa vecumam.

Tāpat par tērpu izvēli tiek slavētas tādas aktrises kā Hilarija Svanka, Uma Turmena (attēlā), Bleika Laivlija, Rūnija Mara, Salma Haijeka, kura bija izvēlējusies rozā Yves Saint Laurent zīmola vakartērpu, un citas kinobiznesa daiļavas.  


Dāmas, kurām šoreiz neizdevās


Foto: Vida Press

Ārvalstu modes un stila ekspertiem ne visai pie sirds gājuši tādu aktrišu kā Dženiferas Lourensas, Naomi Vatsas (attēlā), kurai tiek pārmesta nevīžība, režisores Sofijas Kopolas, kura izskatījusies pārāk lamzīga, Nikolas Kidmenas, kura uz filmas Grace of Monaco pirmizrādi bija uzposies kleitā ar pārlieku daudz spīguļiem, un citu daiļavu izvēlētie tērpi.

Tiesa, ne visos gadījumos šie tērpi ir kritizēti - daži modes pasaules pārzinātāji sieviešu izvēli dēvējuši par ļoti drosmīgu, bet citi atzinuši, ka šie tērpi gluži vienkārši ir tik ērmoti un neizprotami, ka tos vērtēt kategorijās "veiksmīgs/neveiksmīgs" vispār nav iespējams. 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!