Foto: DELFI

Pienākot vasarai, daudzas sievietes saskaras ar problēmu – kādu grimu izvēlēties tveicē, lai tas būtu noturīgs, bet ne smagnējs. Bijusī šova Okartes skatuve dalībniece Anete Volmane (attēlā) šobrīd studē kosmetoloģijas skolā – skaistā meitene sniedz padomus, kā krāsoties vasarā.

"Vasarā svarīgākais būtu ādu aizsargāt un mitrināt. Dekoratīvā kosmētika jāizvēlas pēc iespējas vieglākas konsistences, lai netiktu aizsprostotas poras un āda varētu elpot. Būtu vēlams lietot krēmus, kuros ir iekļauts UV aizsargfiltrs.

Tas attiecas uz visiem ādas tipiem. Sejas krēmam jābūt mitrinošam, ne barojošam, kā arī vieglas konsistences, lai nebūtu smaguma sajūtas un āda kļūtu elastīga.

Ja sejas āda ir sausa, jāizvairās no ziepēm un kosmētiskajiem līdzekļiem, kas satur spirtu. Savukārt, lai āda nekļūtu taukaina, ieteicams to mazgāt ar aukstu ūdeni.

Vasarā ir daudz iespēju, kā palutināt ādu ar dažādiem dabīgiem līdzekļiem, piemēram, ogām un augļiem, lietojot tos gan uzturā, gan izveidojot masu un uzklājot uz sejas," sarunā ar DELFI Izklaidei stāsta Anete.

Kad sejas āda ir mitrināta, nākamais solis ir izvēlēties vasaras karstumam atbilstošu tonālo krēmu.

"Izvēloties tonālo krēmu, jāpievērš uzmanība, lai tas nebūtu pārlieku biezs un vislabāk izvēlēties krēmu, kurš veidots uz ūdens bāzes. Viens no maniem mīļākajiem atklājumiem ir Make Up Forever Face and Body Liquid Make Up. Viegla un mitrinoša sajūta garantēta," savos padomos dalās Volmane.

Karstajā laikā Anete iesaka lietot ūdens noturīgo skropstu tušu, kā arī ūdens noturīgu acu zīmuli, jo āda vairāk svīst un kosmētika var izsmērēties, radot liekus uztraukumus un neveiklas situācijas - dabisku grimu iespējams iegūt pavisam vienkārši, ja vien tiek ņemti vērā daži mazi knifiņi.

"Lai iegūtu vieglu un dabisku vasaras grimu, vispirms uz sejas liekam vieglu mitrinošu tonālo krēmu, bet pēc tam uzklājam pūderi (vislabāk izvēlēties minerālo pūderi, jo tas neaizsprosto poras).

Turpinājumā ar bronzas pūderi, kurš rada viegla iedeguma efektu, ietonējam līniju - sākot no auss vidusdaļas, virzienā uz lūpu kaktiņiem, kā arī viegliem vēzieniem uzklājam uz vietām, kur parasti "pieķer" saule, piemēram, pieres augšdaļā.

Es ieteiktu pievērst uzmanību arī uzacīm, jo koptas uzacis sejas pantus padara izteiksmīgākus. Vasarā visērtāk tās būtu ietonēt ķīmiski, bet, ja to nevēlas, ikdienā uzacis var kopt ar ķemmīti un ietonēt ar speciālām ēnām.

Lai akcentētu acis, var iezīmēt līniju ar acu zīmuli un pēc tam uzklāt ūdens noturīgo tušu. Ja tiek klātas acu ēnas, pirms tam uz plakstiem būtu vēlams uzlikt vieglu bāzi, lai ēnas neizplūst un ir noturīgas.

Lūpām uzklājam mitrinošu balzamu vai spīdumu. Galvenais, lai rezultāts būtu dabīgs, viegls un neuzkrītošs," atklāj Anete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!