Foto: DELFI
Daudzie burziņi, pasākumi un sabiedriskā dzīve no slavenībām prasa perfektu izskatu, labu apģērbu un koptu ķermeni. Šajā sakarā populārās dāmas Agnese Zeltiņa (attēlā), Elli U un Marika Ģederte stāsta, kādu summu katru mēnesī tērē, lai savu ķermeni uzturētu koptu un skaistu.

Populārā latviešu aktrise un pasākumu vadītāja Agnese Zeltiņa, kura šobrīd par savām mājām sauc arī Itāliju, sejas un ķermeņa procedūras veic Latvijā, tādēļ, esot savā dzimtajā zemē, viņa ieplāno laiku arī dažādām ķermeņa procedūrām. Itālijā viņa apmeklē tikai frizieri, manikīra un pedikīra meistaru.

"Man ir ļoti svarīgi, ka varu ar savu meistaru izrunāt katru procedūras niansi, tieši tādēļ izmantoju Latvijas salonu pakalpojumus. Nesen salonā, kurā strādā mana māsa, atklāju radiofrekvences procedūru, kura šķeļ nelielos tauku nogulsnējumus, tonizē ādu, uzlabo tās tvirtumu un atjauno to.

Esmu bijusi tikai uz trīs procedūrām, bet rezultāts jau ir jūtams. Tā ir viena no efektīvākajām procedūrām, kādu jebkad esmu izmēģinājusi," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Zeltiņa.

"Vēl es salonā veicu procedūras ar MaryCohr produktiem ķermeņa nostiprināšanai un korekcijai, lai sagatavotos vasarai un sauļošanās sezonai. Gadi nestāv uz vietas, par savu ķermeni regulāri jāparūpējas, un nevajadzētu skaistumkopšanu atstāt uz pēdējo brīdi.

Bieži vien saloni man piedāvā izmēģināt dažādas jaunas procedūras, un es šo iespēju arī izmantoju. Drīzumā došos uz jaunu sejas kopšanas procedūru, kuru man piedāvāja pamēģināt.

Itālijā uz skaistumkopšanas saloniem veikt ķermeņa procedūras neeju; esot Latvijā, izdaru visu šeit, tad aptuveni trīs nedēļas skaistuma rituālus veicu mājās - kontrastdušas katru dienu, kuras, starp citu, iesaku visām sievietēm, jo tās lieliski tonizē ādu. Vēl es lietoju dažādus krēmus, eļļiņas un ļoti aktīvi sportoju.

Es daudz naudas procedūrām netērēju. Neieskaitot manikīru, pedikīru un frizieri, mēnesī noteikti pietiek ar 50 līdz 100 latiem, lai savu ķermeni uzturētu skaistu.

Vienmēr var atrast arī veidus, kā ietaupīt - manis pieminētās kontrastdušas katru dienu var veikt mājās. Tāpat skaistumam ļoti palīdz pirtis - noteikti gandrīz katram cilvēkam paziņu lokā ir kāds, kuram mājās ir pirts, atliek vien doties ciemos," stāsta Zeltiņa.

Pašmāju dziedātāja Elli U jeb Elīna Usova vairākkārt guvusi sabiedrības uzmanību un atzinību savu skaisto krūšu, labās gaumes un koptā ķermeņa dēļ. Kā DELFI Izklaidei stāsta jaunā sieviete, viņa nebūt netērē kaudzi naudas katru mēnesi, lai izskatītos labi.

"Vienīgā skaistumprocedūra, kuru veicu reizi mēnesī, ir manikīrs. Tā kā es arī gleznoju un veicu dažādus mājas darbiņus, man nav laika ik pēc pāris dienām pašai taisīt manikīru un lakot nagus - mana draudzene ir meistare, viņa to prot labāk par mani.

Parasti mana meistare nagus noklāj ar gelish nagu laku, kura ir ļoti noturīga un stiprina nagus. Šāds manikīrs ir ļoti praktisks - nav visu laiku jāuztraucas, vai mani nagi ir kārtībā.

Vēl es apmeklēju sporta zāli. Uz zāli dodos gandrīz katru dienu. Frizieri apmeklēju pirms svarīgiem saviesīgajiem pasākumiem. Nekādas kontrastdušas un masāžas gan es neapmeklēju.

Tā kā esmu publiska persona, vairākas skaistuma procedūras esmu izmēģinājusi un man tās piedāvātas reklāmas nolūkos - bez maksas. Vairāki mani draugi un draudzenes ir meistari, kuri man palīdz izskatīties labi. Es netērēju lielus līdzekļus dažādām procedūrām un skaistuma rituāliem - vienīgais, katru mēnesi iegādājos sporta zāles abonementu," stāsta Elli U.

Arī Latvijas Blondīņu asociācijas idejas autore un prezidente Marika Ģederte ir vairāku skaistumkopšanas salonu īpašniece, un, līdzīgi kā Elli U, arī viņa par skaistumkopšanas procedūrām naudu netērē.

"Vismaz divas līdz trīs reizes nedēļā dodos uz īpašām procedūrām, kuras kopj seju un ķermeni. Tā kā esmu diezgan aizņemta un man nav daudz brīva laika, ideāli, ja varu vienu līdz divas stundas dienā veltīt atpūtai un relaksācijai - to es izbaudu savos salonos.

Protams, procedūras ne vienmēr ir patīkamas. Cilvēki parasti īpaši sarosās pavasarī un vasarā, lai pēc ziemas atgūtu svaigu izskatu. Man pašai ļoti palīdz ilgstoša, pusotru stundu gara sejas masāža. Tā ne tikai uzlabo sejas stāvokli, bet arī uzmundrina garu un sniedz pozitīvu omu.

Lai gan man pašai grūti nosaukt konkrētu summu, kādu skaistumkopšanai tērēju katru mēnesi, manuprāt, latviešu sieviete vidēji tam varētu tērēt aptuveni 100 latus mēnesī," prāto Ģederte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!