Foto: DELFI

Ilggadējais mūzikas apskatnieks, žurnālists Uldis Rudaks nu jau kādu laiku ir atmetis radošās dzīves šķietamo balzamu alkoholu. Par to, kāda ir dzīve bez apreibināšanās, Rudaks pastāstījis savā jaunākajā intervijā.

Radošo dvēseļu dzīve un bohēma ar iestiprināšanos šķiet nesaraujamas lietas, gluži kā māsas. Tomēr mūzikas apskatnieks Uldis Rudaks alkohola lietošanai nu jau pāris gadus pateicis ardievas.

50 gadu vecais žurnālists šonedēļ intervijā izdevumam "Ieva" pauž, ka alkoholu nelieto jau apmēram divus gadus.

Uz jautājumu, kā viņam izdevies pārtraukt dzeršanu, Rudaks atbild, ka tas ir viņa paša panākums.

"Kā es atmetu? Pats. Kaut arī visi man teica: jāiet uz Minesotas programmu. Man gribējās teikt: "Ejiet dirst ar savām minesotām," intervijā pauž žurnālists.

Lai gan viņš nav devies Minesotas programmā, viņš gājis uz alkoholiķu sapulcēm, un ar to arī pieticis.

Rudaks atklāj, ka pirmajos mēnešos arī pats pamanījis, ka kļūst īgns, ka sāk "besīt" piedzērušies cilvēki apkārt: "Īpaši tad, kad kāds vienu un to pašu teikumu atkārtoja desmito reizi, man kļuva garlaicīgi, un es pārvācos uz nākamo krogu".

Tagad gan ar piedzērušiem līdzpilsoņiem Rudakam problēmu vairs neesot. "Varu sēdēt kopā ar viņiem pie viena galdiņa, kamēr viņi piedzeras," secina žurnālists.

Žurnālists atzīst, ka pēc alkohola atmešanas dzīve neinteresantāka neesot kļuvusi, tikai nedaudz pietrūkstot tās romantikas, ko dzeršana nesusi līdzi. Piemēram, pamosties nepazīstamā vietā, nesaprotot, kas tev blakus, kas vispār ir noticis un izdarīts.

"Tie brīži bija interesanti," tagad atzīst mākslinieks, piebilstot, ka viņš nenožēlo neko no tā, kas dzīvē bijis, jo jebkura pieredze noderot rakstīšanai.

Pēc dzeršanas atmešanas uzreiz būtiski uzlabojies vizuālais izskats, atzīmē Rudaks.

Jāpiebilst, ka nupat klajā nākusi režisores Aijas Bley dokumentālā filma "Mēs gribējām mainīt pasauli", kas vēsta par rokenrolu mūža garumā, par mūziku un jaunības ideāliem. Filma stāsta par šobrīd pusmūžniekiem – žurnālistu Uldi Rudaku un pankroka grupas "Inokentijs Mārpls" dibinātājiem Dambi un Skripu.

Filmas "Mēs gribējām izmainīt pasauli" režisore Aija Bley ir veidojusi gan dokumentālās, gan animācijas filmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!