Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nedēļas izskaņā Sočos startēja jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2015, kas, neraugoties uz norises vietas maiņu un pesimistiskajām prognozēm, atkal kopā pulcējis Krievijas estrādes zvaigžņu zelta izlasi.

Jaunais vilnis, kas ilgus gadus ik jūliju nedēļu notika Jūrmalā, šogad pārcelts uz rudeni un kļuvis ilgāks - atklāšana norisinājās 2. oktobrī, bet noslēgums paredzēts 11. oktobrī.

Jau pirmajos koncertos skatītājiem bija iespēja baudīt Jaunā viļņa pastāvīgo viesu priekšnesumus - uz skatuves kāpusi Kristīne Orbakaite, Valērija un Josifs Kobzons, kuriem pērn tika liegts ierasties uz Jūrmalā notiekošo pasākumu, vienmēr krāšņais Filips Kirkorovs un daudzi citi.

Par vislielāko pārsteigumu šogad kļuvusi Alla Pugačova (attēlā), kura mainījusies līdz nepazīšanai - estrādes dīvas slaidās kājiņas un jauneklīgais izskats kļuvis par pagaidām apspriestāko Jaunā viļņa tematu, mūziku un jaunos censoņus ierasti atstājot tālākajā plānā.

Tomēr muzikālā sacensība ir sākusies, un pēc pirmā konkursa vakara iezīmējusies Latvijai ne tik tīkama aina - 15 izpildītāju konkurencē Latvijas pārstāvis Valērijs Bogdanovs ar 72 punktiem pagaidām ieņem pēdējo vietu, bet līderpozīcijā ir Damirs Kedzo no Horvātijas ar 88 punktiem.

Jau vēstīts, ka pēdējos gados regulāri uzvirmoja runas, ka Jaunais vilnis varētu pamest Jūrmalu, bet vienmēr tā organizatori bija lēmuši 2002. gadā aizsākto tradīciju turpināt.

Pērn īsi pirms Jaunā viļņa sākšanās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pieņēma lēmumu aizliegt Latvijā iebraukt tādiem skatuves māksliniekiem kā Valērija, Josifs Kobzons un Oļegs Gazmanovs.

Tas ļoti saērcināja Krutoju, un viņš neslēpa - šāda Latvijas valsts attieksme varētu arī kļūt par iemeslu Jaunā viļņa atvadām no Jūrmalas, jo "viņa pacietībai ir robežas", un šī gada sākumā tika pieņemts lēmums festivālu pārcelt uz Sočiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!