Dizaina balvu laureāti

Londonas Dizaina muzejs aprīļa beigās apbalvoja pērnā gada veiksmīgākos risinājumus septiņās kategorijās. Kaut arī šie uzvarētāji jau ir paziņoti, 'Gada balvas dizainā 2014' galējais uzvarētājs tiks noskaidrots tikai 30. jūnijā.
Dizaina balvu laureāti
1
Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku esošais centrs uzvarēja arhitektūras kategorijā. Ēku kompleksā, ko būvēja no 2007. līdz 2012. gadam, ir iekļauta koncertzāle, mākslas galerija un muzejs.
Publicitātes foto
Dizaina balvu laureāti
2
Viss ģeniālais ir vienkāršs. Nepārvēršot sēdēšanu par mākslu, Konstantīns Grikiks pēc Vācijas kompānijas 'Flötotto' pasūtījuma ir radījis ‘PRO chair family' galdu un krēslu komplektu, kas uzvarēja mēbeļu dizaina kategorijā.
Publicitātes foto


Dizaina balvu laureāti
3
Džims Braidls, balansējot starp paranoju un vēlmi izglītot sabiedrību, uzvarējis grafiskā dizaina lauciņā. Viņš uz ielām zīmē bezpilota lidmašīnu kontūras reālajos izmēros. Ar to Braidls vēlas vērst uzmanību uz ‘dronu' (tā sauc bezpilota lidmašīnas) pieaugošo nozīmi, kā arī faktu - mēs taču nezinām, kādiem mērķiem tās tiek izmantotas.
Publicitātes foto


Dizaina balvu laureāti
4
Kamēr tiek uzskatīts, ka riteni no jauna izgudrot nevar, autori Rolands Lambs un Eoms Hongs-Yeuls apņēmušies jauna definēt klavieres, uzvarot produkta dizaina kategorijā. Uzņēmuma ‘Roli' ražotais instruments ir mīksts, tādējādi tas ne tikai ļauj spēlēties ar toni, bet arī vadīt ‘klavieres' ar pirkstu kustībām trīs dimensijās.
Publicitātes foto


Dizaina balvu laureāti
5
Modes dizaina balvu šogad saņēma modes nama ‘Prada' dizainere Miučia Prada, kas ievērību izpelnījās ar viņas veidoto pavasara/vasaras kolekciju 2014. gadam.
Publicitātes foto


Dizaina balvu laureāti
6
Transportlīdzekļu dizainā uzvarējis ‘Volkswagen XL1' ekonomiskais hibrīds. Mašīna ir kā no nākotnes gan dizaina, gan tehniskā raksturojuma ziņā. Tās vidējais degvielas patēriņš ir 0,9L dīzeļa uz 100km, savukārt tikai ar elektroenerģiju divvietīgais auto spēj nobraukt 50 kilometrus.
Publicitātes foto

Digitālā dizaina balvu šogad saņēma mobilās aplikācijas 'PEEK' izstrādātāji. Ar tās palīdzību jebkurš var veikt redzes pārbaudes bez apmācītu ārstu komandas palīdzības. Ja šādi turpināsim, pēc dažiem gadiem ceram sagaidīt arī aplikāciju ar kuras palīdzību paši varēsim ķerties pie ķirurģijas. 

Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.