Latviešu mūziķi – 'nodevēji', kas paglūnējuši uz Krievijas pusi

Daudzi Latvijas mūziķi jau sen sasnieguši visas virsotnes, kādas vien pašmāju tirgū iespējamas, tāpēc ar savu pasaules mēroga unikalitāti dodas "iekarot" pārējo pasauli. Tie, kas to dara Polijā, ir dievišķie ģēniji, bet tie, kas skatās uz Krievijas pusi, – nodevēji.
Latviešu mūziķi – 'nodevēji', kas paglūnējuši uz Krievijas pusi
1
Pēdējie no nežēlastībā kritušajiem ir ‘Prāta vētras’ mūziķi, kuri nesen piedalījās festivālā ‘Našestvije’ jeb, pēc mediju vārdiem, „Krievijas armijas atbalstītā pasākumā”, kurā starp mūziķiem braukāja arī T-90 tanki, kas tiek izmantoti kaujas laukos Ukrainā. Kaupers šādam lēmumam pamatojumu radis Bībelē, kur „nevienā brīdī nav minēts, ka tev kādam būtu jāpagriež mugura”.
DELFI
Latviešu mūziķi – 'nodevēji', kas paglūnējuši uz Krievijas pusi
2
Vēl viens Krievijas mūzikas tirgus iekarotājs ir Intars Busulis, kurš laiku pa laikam piedalās arī dažādos Krievijas TV šovos. Pēc klasiskās apriešanas pats Busulis izteicās, ka viņam ir svarīga dzimtenes apziņa un ka viņam kauns par saviem tautiešiem, kas tā izrunājas. Taču bāliņiem acīmredzot dikti pie sirds ķēries fakts, ka savulaik ‘Eirovīzijā’ Busulis pēdējā brīdī savu dziesmu ‘Sastrēgums’ nolēma pārvērst par ‘Probku’.
F64


Markus Riva
3
Arī Miķelis Ļaksa jeb Markus Riva uz Krieviju rāvās ar šovu starpniecību – kā zināms, viņš gribēja pie Meladzes. Šovā viņš palika otrajā vietā, taču pats atzina, ka viņam piedāvāts karjeru turpināt Krievijā. Miķelis gan joprojām saglabā kosmopolītisku pieeju mākslai: „Esmu mākslinieks, kurš grib atklāt pēc iespējas lielākus horizontus un ar saviem darbiem un talantiem iepriecināt pēc iespējas plašākas tautu masas”.
DELFI


Latviešu mūziķi – 'nodevēji', kas paglūnējuši uz Krievijas pusi
4
Arī agrāk tik mīlētais komponists Imants Kalniņš sācis nodarboties ar īpatnējām lietām. Vispirms viņš paziņoja: „Jā, man ir divas mīlestības – Latvija, mana tēvu zeme, un Krievija, mana liktens māsa”, bet pēc tam atteicās piedalīties Imantdienās. Taču Kalniņš labi zina, ka ir viens faktors, kas savā naidā apvieno krievus un latviešus, tāpēc pieņēma islāmticību. „Katra latvieša plauktā ir vieta Korānam,” uzskata Kalniņš.
LETA


Raimonds Pauls
5
Lielu devu pārmetumu vienmēr izpelnījies arī „krievu draugs” Raimonds Pauls, kura vārds pēdējos gados īpaši bieži ķengāts 'Jaunā viļņa' dēļ. Tautieši aizgūtnēm no Paula pieprasa patriotismu, bet ‘Latvijas Krājbankas’ kraha dēļ Pauls savulaik zaudēja gandrīz miljonu eiro. Paulam par laimi, ‘Jaunais vilnis’ šogad nenotiks Latvijā, tāpēc mēsli pār komponista galvu līs nedaudz mazāk.
DELFI


Latviešu mūziķi – 'nodevēji', kas paglūnējuši uz Krievijas pusi
6
Vēl viena dziedātāja, kura ar Krieviju asociējas daudz vairāk nekā ar Latviju, ir Laima Vaikule – viņa tur uzturas tik bieži, ka, šķiet, ir pārvākusies uz dzīvi. Tomēr bail pat iedomāties, kāda būtu viņas karjera, ja Vaikule koncertētu tikai Latvijā.
F64


Latviešu mūziķi – 'nodevēji', kas paglūnējuši uz Krievijas pusi
7
Īpašu vietu šajā sarakstā noteikti ieņem Ainars Mielavs, kurš pie Uzvaras pieminekļa zināmu kontingentu regulāri iepriecina 9. maija svētkos. Viņš par to izpelnījies bargu Latvijas patriotu armijas kritiku, bet ievērojami mazāki pārmetumi nākuši pār ne mazāk talantīgās Samantas Tīnas galvu, kura arī dziedāja šajos svētkos. Tiesa, viņa savu uzstāšanos pie Uzvaras parkā ļoti loģiski pamatoja: „Tā bija mana izvēle piedalīties šajā pasākumā, jo piedalīšos un pārstāvēšu Latviju starptautiskajā mūzikas konkursā „Slavjanskij bazar’.
Mango


Latviešu mūziķi – 'nodevēji', kas paglūnējuši uz Krievijas pusi
8
Vienīgie, kam patiešām bez problēmām izdevies iekarot Krievijas tirgu, ir „bītbokseri” ‘PeR’ – šie puisēni savulaik piedalījās ‘Jaunajā vilnī’ un neslēpa, ka nu visas durvis ir vaļā. „Iekarot Krievijas tirgu un tajā darboties ir grūtāk nekā Latvijā, kur viss ir tik mazs, bet es ticu, ka viss ir iespējams,” savulaik stāstīja Ralfs Eilands, lepojoties, ka daudz laika pavadījis ar Aleksandru Revzinu. „Mēs bijām vienīgie no visiem dalībniekiem, kuri devās uz viesnīcu tusēt ar visiem lielajiem krievu režisoriem. Tā bija traka nakts – runājām ar šiem grandiem par muzonu tā, it kā mēs būtu viņu labi čomi,” savu karjeru 2011. gadā bija nokārtojis Eilands. Tiesa, šogad ‘PeR’ puišiem Krievija vairs nepatīk.
DELFI
Nācijas seksa guru: cilvēki, kuri latviešiem mācījuši mīlēties Nācijas seksa guru: cilvēki, kuri latviešiem mācījuši mīlēties   (15)
Desmit latviešu 'misenes', kuras iekarojušas mūžīgu slavu Desmit latviešu 'misenes', kuras iekarojušas mūžīgu slavu   (26)
Geju skaits Latvijā strauji palielinās – nu jau vairāk par desmit Geju skaits Latvijā strauji palielinās – nu jau vairāk par desmit   (18)
Kā latvieši priecājās pludmalēs 90. gados - stilīgi peldkostīmi un mīlas prieki Kā latvieši priecājās pludmalēs 90. gados - stilīgi peldkostīmi un mīlas prieki   (15)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.