Septiņi mulsinoši likumi pasaulē

Populārajam ‘Rēzeknes laupītājam’ Ralfam Tokaho tiesa ir spriedusi par brīvības atņemšanu uz 12 gadiem. Iespējams, Tokaho gluži vienkārši nezināja, ka rīkojas nelikumīgi brīdī, kad bēga no policijas, veica uzbrukumu ar nelegālu ieroci un ‘aizņēmās’ slaveno ‘Audi Q7’. Līdzīgas formalitātes tiešām mēdz būt mulsinoši daudz, tāpēc Skats.lv apkopoja septiņus likumus dažādās valstīs, ko, iespējams, kādreiz noderēs zināt.
Septiņi mulsinoši likumi pasaulē
1
Nekas tā nebalsta ģimeniskas attiecības kā likuma dūre. Ķīnā, piemēram, 2013. gadā pieņēma, ka pieaugušiem bērniem ir nelegāli pārāk reti apmeklēt savus vecākus. Likums viņiem uzspiež arī piedalīties vecāku garīgajās nepieciešamībās.
AFP/Scanpix
Septiņi mulsinoši likumi pasaulē
2
Arkanzasa nesteidz mainīt tradicionālās vērtības. 19. gadsimtā pieņemtais likums aizvien atļauj vīram sist sievu. Tiesa, tikai reizi mēnesī.
Publicitātes attēli


Septiņi mulsinoši likumi pasaulē
3
Saūda Arābijā sievietēm aizvien nav atļauts vadīt automašīnas. Tomēr sieviešu situācija tur nedaudz uzlabojas - piemēram, 2015. gadā viņām varētu tikt piešķirtas tiesības balsot vēlēšanās.
AFP/Scanpix


Septiņi mulsinoši likumi pasaulē
4
19. gadsimtā Krievijā tika pieņemts likums, kas aizliedz bērniem stāstīt, ka eksistē geji. Nē, atvainojamies… Tas bija pagājušajā vasarā.
Reuters/Scanpix


Septiņi mulsinoši likumi pasaulē
5
Grūti saprast, kādas pieredzes vadītiem bija jāpieņem šāds lēmums, taču Francijā nācās skaidri un gaiši definēt, ka precēties ir atļauts tikai ar dzīvu cilvēku, atskaitot dažus izņēmumus. Pēdējo reizi ‘izņēmums’ bija 2014. gada februārī.
DELFI


Septiņi mulsinoši likumi pasaulē
6
Francija pasauli izklaidē ar vēl vienu lielisku likumu - proti, tev nebūs savu cūku nosaukt par Napoleonu. Tiesa, likums to neaizliedz nosaukt par N. Bonapartu.
Arhīva foto


Septiņi mulsinoši likumi pasaulē
7
Savukārt Lielbritānijā 1986. gadā par nelegālu rīcību tika pasludināta tirgošanās ar lašiem ‘mīklainos apstākļos’.
Reuters/Scanpix
Ieliktnīši, nagu laka, zeķbikses: lietas, ko sievietes atņēma vīriešiem Ieliktnīši, nagu laka, zeķbikses: lietas, ko sievietes atņēma vīriešiem   (1)
Pareizticīgie priesteri svēta ieročus, močus un vēlēšanu kasti Pareizticīgie priesteri svēta ieročus, močus un vēlēšanu kasti   (14)
Noliktās atslēgas, mīkstā piezemēšanās un cits birokrāt-lirikas 'sviests' Noliktās atslēgas, mīkstā piezemēšanās un cits birokrāt-lirikas 'sviests'  
Drausmīgi fanu veltījumi saviem elkiem Drausmīgi fanu veltījumi saviem elkiem   (3)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.