Seriālu ievadi, kas uzjundīs nostalģiju deviņdesmito gadu cilvēkiem

Deviņdesmitie bija nozīmīgs laika posms televīzijai - ilgstošā cenzūra beidzot bija kritusi, dodot vaļu latvieša lutināšanai ar importa seriāliem. Piedāvājumā kaut ko sev varēja atrast katrs, jo ekrānos beidzot bija runājošas mašīnas, zobenu cīņas, Pamela Andersone un daudz kas cits.
Seriālu ievadi, kas uzjundīs nostalģiju deviņdesmito gadu cilvēkiem
1
Skats.lv izlēma atminēties tos sākuma titrus, kas deviņdesmito gadu cilvēkiem noteikti raisīs nostalģiju.
AP/Scanpix

Seriāls 'Soli pa solim' vienmēr izcēlies ar īpaši spilgtām personībām, taču visspilgtāk mums atmiņā stāv vēsais Koudijs.


Renegāts. Līdzīgi kā Čakam Norisam - šeit nav nekā piebilstama.


Protams, televīzija nevar eksistēt, ja ekrānos nav redzama vismaz viena bruņota, seksīga un gudra spiedze. Šajā gadījumā tā bija Nikita. Tiesa, pavisam nesen tā atgriezās jaunā tēlā, taču deviņdesmito gadu cilvēkiem ir tikai viens oriģinālais Nikitas meldiņš.


Seriālu 'Ķirzakas smaids' latvieši uztvēra vēl tuvāk nekā varētu gaidīt - mīlas stāsts uz Santa Krusas salas lika seriāla nosaukumu piedēvēt pat šņabim un tā laika premjerministram.


'Kalnietis' jeb stāsts par nemirstīgo Dankanu Makleodu, kurš ar zobenu dodas cirst nost galvas citiem nemirstīgajiem, deviņdesmitajos nemaz nešķita tik dīvains. Godīgi sakot - stāsta koncepts mums aizvien šķiet izcils, turklāt mēs ļoti labprāt redzētu zibeņojošos specefektus mūsdienu izpildījumā.


'Pludmales patruļā' dāmas skatījās uz talantīgo Deividu Haselhofu, bet zēni - uz apdāvināto Pamelu Andersoni. Cītīgākie skatītāji uz viņu fona šad tad pamanījās ieraudzīt arī jūru un kādu slīkstošu cilvēku.


'Beverlihilsa 90210' - iespējams, ikoniskākais seriāls par jauniešu dzīvi - draudzība, attiecības, šķiršanās… Trešdienu rītos garā starpbrīža laikā skolā vienmēr bija jāpārrunā iepriekšējā vakarā redzētais.


Deivids Haselhofs nevar samierināties, kamēr nav dabūjis visu. Ja daļa fanu viņu atceras kā Pamelas Andersones piestāvētāju, tad otra daļa - kā stilīgās un runājošās mašīnas vadītāju.


'A-Komanda' atstāja neizdzēšamas pēdas visos pagalmos - katrā kārtīgā bariņā vismaz reizi tika dalītas lomas, kurš būs B.A. Barakus un kurš - Merdoks.


Iespējams, apķērīgākais vīrs visā televīzijas vēsturē - aizvien nepārspētais Makgaivers, kura vārdā esam pat nodēvējuši pelēko izolācijas lentu. Ja bija kaut kas, ko viņš nespēj salabot vai uzbūvēt, tad… Mēs pat nezinām. Tāda situācija nekad nav bijusi.


Romantikas piekritējiem atmiņā būs palicis seriāls Dona Beiža, kas vēstīja par 19. gadsimta pilsētiņu un kādas dāmas sūro dzīvi un mīlestības meklējumiem.


'Reālistisks' ieskats kādā Austrālijas pilsētas mikrorajonu ikdienas dzīvē, kas ietvēra arī vīru, kam bija nokrāsota melnbalta seja. Kā jau teicām - Austrālijas mikrorajonu ikdiena.


Glābējzvana lielākais devums sabiedrībai bija žiperīgais Zaks, kurš allaž sagādāja kādus īstenus jauniešu dzīvi raksturojošus pigorus.


Čaks Noriss savos ziedu laikos. Pieņemam, ka tur neko daudz nevajag piebilst.


Kā jau vēsta nosaukums, 'Bordertauna' bija stāsts par kādas pilsētas dzīvi uz robežas. Šajā gadījumā - ASV un Kanādas, kur norisinās abu nāciju pārstāvju nemitīga cīņa. Staltais jātnieku policijas kaprālis Kaivs Benets pret inspektoru Džeku.


Suns, kurš allaž seriāla laikā pamanījās gan desmaizītes nozagt, gan atrisināt kādu noziegumu. Viņš ir atstājis nopietnu ietekmi arī uz tādiem seriāliem kā 'Inspektors Grauds' un 'Muhtars'. Komisāra Rekša skumjākais brīdis - sērija, kurā nošāva Mozeru. Atzīsties - arī Tu raudāji.


Patiesība vienmēr ir bijusi tur ārā - to vislabāk zināja Malders un Skallija. Un visi šī seriāla skatītāji, kuri aizvien ar nelielām aizdomām skatās debesīs.


Šķiet, nemaz ne tik sen TV ekrānos skatījāmies uz visām trim māsām - raganām, kuras spēja gan apstādināt laiku, gan redzēt nākotni, gan kustināt lietas ar acīm. Gan labi izskatīties.


Līdz ar deviņdesmitajiem dzima seriāls 'Likums un kārtība', kas izturēja veselus divdesmit gadus. Pielietojot labākos Ņujorkas policistu stereotipus, tā varoņi allaž atrisināja kādu sarežģītu slepkavību.


Vienīgais, kas mums aizvien liek aizdomāties, domājot par šo seriālu - kā latvieši no oriģinālā 'The Bold And The Beautiful' izveidoja nosaukumu 'Hameleonu rotaļas'?

Īsta mīlestība un skaļākie attiecību skandāli Latvijas TV šovos Īsta mīlestība un skaļākie attiecību skandāli Latvijas TV šovos   (5)
Nu, moins: Nepelnīti aizmirsti un čoini slengi, ko nelieto jaunā paaudze Nu, moins: Nepelnīti aizmirsti un čoini slengi, ko nelieto jaunā paaudze   (39)
Ivars Kalniņš Sieviešu sišanas tradīcijas Latvijā - populārākie piemēri   (27)
Ozoliņš, Astašenko un citi - latvieši, kuri ir nometuši cimdus NHL laukumā Ozoliņš, Astašenko un citi - latvieši, kuri ir nometuši cimdus NHL laukumā   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.