Goti izgājuši saulē

Ja tu teiksi, ka tīkliņkrekls un sikspārņa spārni ir divas nesavienojamas lietas, tad šis raksts mainīs visu dzīvi. Vācijas pilsētā Leipcigā ir noticis ikgadējais gotu salidojums, kas lauž stereotipus, ka šie subkultūras pārstāvji dod priekšroku dzīvei pazemē, kapos, internetā vai zem tiltiem.
Goti izgājuši saulē
1
Festivāls ‘Wave Gothic Treffen’ ir visnotaļ kolorīts. Kamēr daži pārstāvji izskatās kā izkāpuši no ‘Zvaigžņu Kariem’, citi - kā no ‘Betmena’. Aptuveni.
Reuters/Scanpix
Goti izgājuši saulē
2
Jebkurā gadījumā festivālu, kas norisinās Vācijā, apmeklē gotu kultūras pārstāvji no visas pasaules. Skats.lv rīcībā esošā izdomātā informācija liecina, ka šādas sapulces viņiem esot vajadzīgas, lai pārrunātu nākamā gada gotiskās modes tendences, jo šajā gadā valdot acīmredzama nevienprātība.
Reuters/Scanpix


Goti izgājuši saulē
3
Kā liecina pasākuma organizatoru sniegtā informācija (šī vismaz ir patiesa), pasākums vienkopus ir pulcējis aptuveni 20 tūkstošus gotu no visas pasaules. Mūsu rīcībā nav informācija par pārstāvniecību no Latvijas.
Reuters/Scanpix


Goti izgājuši saulē
4
Dalībnieki pārsvarā ir ieradušies savās ikdienas drēbēs, līdzi vedot pilnīgi ikdienišķus aksesuārus. Piemēram, bērna ratiņus, kuros guļ skelets ar sarkanām acīm un krustu.
Reuters/Scanpix


Goti izgājuši saulē
5
Festivāla viesiem ir iespēja ne tikai izrādīt savu veikumu gotiskās kultūras attīstīšanā un neticamos tērpus, bet arī baudīt plašu muzikālo programmu aptuveni 150 kolektīvu un mākslinieku izpildījumā.
Reuters/Scanpix


Goti izgājuši saulē
6
Pasākuma muzikālais noformējums, protams, ir pieskaņots festivāla tematikai - gotiskais roks vai līdzīga stila mākslinieki.
AFP/Scanpix


Goti izgājuši saulē
7
Kaut arī apmeklētājam no malas šāds pasākums varētu izraisīt dalītas sajūtas, tomēr goti aiz centimetru biezās kosmētikas, ādas drēbju slāņiem, aksesuāriem, krustiem un ķēdēm, tomēr ir un paliek tādi paši smaidīgi cilvēki, kuriem arī patīk šad tad pavizināties iepirkumu ratiņos.
Reuters/Scanpix
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.