Vienmēr ir interesanti zināt, kā top lietas, tāpēc portāls Tasty.lv ielūkojās 'Food Union' ražotnē, kur savām acīm redzēja, kā top leģendārais 'Pols' un citi produkti.
1
Ražošanas process, kas plašākai publikai ir slēpts, ir pavisam sterils - ekskursantu baltie uzsvārči ļoti labi iederējās spodrajās un tīrajās ražošanas telpās.
DELFI
2
Ražošana ir izvērsta četros stāvos - katrs no tiem pilda citu funkciju, taču teju visur ir jūtama šokolādes, sviesta un krējuma smaržas klātbūtne.
DELFI
3
Saldējumu pamatā ir tīrs piens, saldais krējums un sviests - nekādu hidronizētu augu tauku un eļļu maisījumu.
DELFI
4
Arī receptūra ir saglabājusies vēsturiska - ‘Pols’, piemēram, aizvien tiek ražots pēc 1971. gada receptes. Tā iebiezināšanai arī šodien tiek izmantoti kartupeļu milti.
DELFI
5
‘Food Union’ direktors Dmitrijs Dokins kā galveno kvalitātes kritēriju minēja ‘kvalitatīvas izejvielas un noslīpētu ražošanas procesu’. Pat viskrēmīgākajā saldējumā būs 50 procenti krējuma vai piena masas un 50 procenti gaisa.
DELFI
6
Vasarā ražošanas līnijas ar pilnu jaudu darbojas gandrīz visu diennakti - tikai viena stunda no 24 ir atvēlēta iekārtu apkopei.
DELFI
7
‘Food Union’ eksperts atzina, ka Latvijā saldējuma ziņā patērētāji ir drošībā - kvalitātes prasības esot patiesi augstas, kā rezultātā mēs ēdam īstu plombīru, kas gatavots no tīra piena.