Kaķu dzīve Ukrainas karā

Kara darbības un nemieru laikā bieži vien nākas aizmirst par cilvēciskajiem faktoriem, karavīrus sākot uztvert par robotiem, bet apšaudes - par normu. Tiesa, pat šādos apstākļos sanāk aizdomāties, ja starp gruvešiem ieraugi arī savu mājvietu meklējošu kaķēnu.
Kaķu dzīve Ukrainas karā
1
Pavisam nesen viens no lielākajiem Ukrainas TV kanāliem ‘ICTV' lepojās ar saviem karavīriem, kuri ceļa malā nebija atstājuši mazus un izbadējušos kaķēnus. Taču ne visiem dzīvniekiem paveicas ar saimniekiem un labvēlīgiem karavīriem.
AFP/Scanpix
Kaķu dzīve Ukrainas karā
2
Slovjanskas iedzīvotājs Valērijs no apšaudē cietušās mājas atbrīvo savu kaķi. Gan māja, gan iedzīvotāji, gan dzīvnieks ir klāti ar gruvešu putekļiem no viņu iznīcinātās mājvietas.
AP/Scanpix


Kaķu dzīve Ukrainas karā
3
Pēc visas nakts garumā aizvadītas smagas apšaudes kādā daudzdzīvokļu namā, viens pats klīstam ir nofotografēts kāds nedaudz cietis, taču galvenais - izdzīvojis kaķis.
Reuters/Scanpix


Kaķu dzīve Ukrainas karā
4
Pirms atmīnēšanas operācijas kādā kaujas Semeņivkas kaujas laukā, Ukrainas sapieris no karstā punkta tālāk aiznes pieklīdušo kaķi.
AFP/Scanpix


Kaķu dzīve Ukrainas karā
5
Arī karavīrs no Luganskas brīvprātīgo korpusa nemieru laikā paspēj paauklēt nelielu kaķēnu, sniedzot morālu atbalstu gan dzīvniekam, gan, iespējams, arī sev.
RIA Novosti/Scanpix


Kaķu dzīve Ukrainas karā
6
Astoņdesmit gadus vecā Zinaīda Patskana apšaudē ir palikusi bez savas dzīvesvietas, taču viņai aizvien tomēr ir savs kaķis Timofejs.
AP/Scanpix


Kaķu dzīve Ukrainas karā
7
Kaut arī dažiem dzīvniekiem paveicas ar saimniekiem un karavīru labsirdību, daži gluži vienkārši mitinās kara skartajās vietās, nezinot, kas viņus sagaida nākotnē.
AFP/Scanpix
Pasaulē skumjākais kaķis - Psc Pasaulē skumjākais kaķis - Psc  
Emocionāli kadri no Ukrainas Emocionāli kadri no Ukrainas  
Robežsargu bāze pēc kaujas Robežsargu bāze pēc kaujas  
Dzīvokļi pēc apšaudes Slovjanskā Dzīvokļi pēc apšaudes Slovjanskā  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.