'Melnais Ļeņins' un citi melnie

Tā kā Sanktpēterburgas nacionālboļševiki protesta akcijā pie Latvijas ģenerālkonsulāta izklieguši saukļus, atbalstot savu cīņu biedru - Latvijas cietumā smokošo mocekli Benesu Aijo, kuru viņi dēvē par 'Melno Ļeņinu', Skats.lv piedāvā lasītājam atsaukt atmiņā zināmākos "melnos" personāžus un parādības pasaules kultūrvēsturē.
'Melnais Ļeņins' un citi melnie
1
1979. gadā Rīgā dzimušais Beness Aijo nu jau plašāk ir pazīstams kā ‘Melnais Ļeņins’. Kopš 1999. gada Aijo aktīvi darbojas nacionālboļševiku partijā. Aktīvists laiku lieki netērē un pusgada laikā ir gan izraidīts no Ukrainas par PSRS sludināšanu, gan apcietināts Latvijā par aicinājumiem vardarbīgi gāzt valsts varu, pa vidu uzturoties Lielbritānijā.
LETA
'Melnais Ļeņins' un citi melnie
2
2014. gada sākumā mūžībā aizgāja viens no visu laiku izcilākajiem futbolistiem Eisebio, kurš tika saukts par ‘Melno panteru’. Portugāles leģenda karjeras laikā guva 733 vārtus, aizvadot 745 mačus.
Vida Press


'Melnais Ļeņins' un citi melnie
3
Viena no bīstamākajām un indīgākajām zirnekļu sugām visā pasaulē ir ‘Melnā atraitne’. Šāds nosaukums ir attiecināms uz to, ka pēc pārošanās mātīte apēd savu partneri. Šos eksemplārus pārsvarā ir iespējams atrast karstā klimata zonās, taču sliktā ziņa - Melnā atraitne ir atrodama visos kontinentos (nu, labi - izņemot Antarktīdu. Tur vari būt drošs, ka neuzskriesi virsū šim zirneklim).
siamesepuppy / cc


'Melnais Ļeņins' un citi melnie
4
20. gadsimta divdesmito gadu beigās Ameriku piemeklēja Lielā depresija, ko svinīgi ievadīja divas ‘melnās' dienas - otrdiena (24. oktobris) un ceturtdiena (29. oktobris), kad strauji kritās akciju vērtība un iestājās histērija.
Vida Press


'Melnais Ļeņins' un citi melnie
5
Melnais bruņinieks - Andreja Pumpura un Raiņa radīts simbols svešzemju okupantam, kas ieradies ar mērķi paverdzināt latviešu tautu.
AP/Scanpix


'Melnais Ļeņins' un citi melnie
6
Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis 2003./2004. gadā ieguva pseidonīmu ‘Melnais Kārlis' pēc tam, kad vēlējās īstenot reformu, kas paredzēja samazināt krievu valodas lietojumu skolās. Protestētāji dziedāja ‘Pink Floyd' dziesmu ‘Another Brick In The Wall’, vārdus ‘Hey, teacher, leave those kids alone' aizvietojot ar 'Čornij Karļis, russkim školam bitj’.
LETA


'Melnais Ļeņins' un citi melnie
7
Viena no lietām, ko noteikti nevēlies redzēt noparkojamies savā pagalmā, ir 'melnā berta'. Tas tautas valodā ir pazīstams jēdziens transporta līdzeklim, kas tevi grasās aizvest uz vietu, no kurienes tuvākajā laikā vari arī neatgriezties.
RIA Novosti/Scanpix
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.