Sešas neierastas kapsētas

Ja mums vairāk vai mazāk ir zināms, ko darīt ar izbeigušos cilvēku, tad vairāk jautājumi rodas, ko darīt ar veciem vilcieniem un citām lietām. Izrādās, šur tur pasaulē sava kapsēta ir arī tādām lietām kā zobubirstes.
Sešas neierastas kapsētas
1
Attīstoties industriālajam progresam, Dienvidamerikā strauji izplatījās dzelzceļi, vedot pat uz visneiedomājamākajām vietām. Viena no tādām ir 3670 metrus virs jūras līmeņa esošā Ujuni pilsētiņa, kur agrāk bija sāls raktuves. Diemžēl tagad tur ir nomales, kur sarūsēšanai ir atvestas simtiem tvaika lokomotīves.
Chris Feser / cc
Sešas neierastas kapsētas
2
Pieaugot Ķīnas iedzīvotāju labklājībai, teju katrs ir ticis pie sava auto. Tas nozīmē klientu skaita samazinājumu dzeltenajiem taksometriem, kas no daudzu lielo pilsētu ielām ir burtiski pazuduši. Taču Čonkvingas pilsētā liela daļa no tiem stāv pašā centrā un rūsē.
heidi/quiddle / cc
AFP/Scanpix


Sešas neierastas kapsētas
3
Ap 1950. gadu māņticīgais Dons Džulians Santana apmetās uz vientuļas salas, kas tolaik atradusies Mehiko pievārtē. Lieki piebilst, ka viņš bija viegli sajucis prātā un pēc ģimenes pamešanas tur pavadīja visu mūžu. Par labu nenāca fakts, ka Santana kādu dienu niedrēs atrada nezināmas meitenītes līķi. Lai viņas garam nebūtu garlaicīgi, vīrs visu atlikušo dzīvi vāca pamestas lelles, ko karināja kokos un uzsprauda uz stabiem.
heidi/quiddle / cc


Sešas neierastas kapsētas
4
Aģentūra ‘FEMA’, kurai galvenais uzdevums ir gādāt par nelaimē nonākušajiem, pēc viesuļvētras ‘Katrīna’ plosīšanās 2005. gadā cēlu mērķu vārdā iepirka tūkstošiem jaunus dzīvojamos vagonus, ko atdot bez pajumtes palikušajiem. Nu, tā viņi tur aizvien stāv.
Roger Smith / cc


Sešas neierastas kapsētas
5
Ķīnas mākslinieks Šu Jangs nolēmis, ka jādara gals bezjēdzīgajai veco tualetes podu, pisuāru un izlietņu pārstrādei, tāpēc vismaz dažus tūkstošus no tiem viņš padarīja par savas instalācijas sastāvdaļu. Lūk, arī rezultāts - podu ūdenskritums!
sKevin Poh / cc


Sešas neierastas kapsētas
6
Kāds Jaunzēlandes lauku vīrs aiz garlaicības izdomāja ceļmalas žogā iekārt savas zobu birstītes. Tā jau nekā īpaša, taču viņa idejai līdzi pavilkās kaimiņi, draugi, garāmbraucēji, vietējās slavenības un galu galā Jaunzēlandes premjers. Tā šobrīd viņam pie mājas ir simtiem metru garš birstīšu žogs.
Publicitātes foto
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.