Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā

Tuvojas vasara – karstākā kāzu sezona. Aizvien biežāk jaunie pāri "jā" vārdu viens otram izvēlas sacīt zem klajām debesīm. Tiem, kuriem tuva daba un kuri apsver iespēju laulību noslēgt ārpus telpām, sniedzam idejas un ieteikumus kāzu rīkošanai mežā.
Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā
1
Vietas izvēle un atļaujas. Ja vien noskatītā kāzu ceremonijas vieta nav pašu vai tuvinieku privātīpašums, pirms mesties plānošanas darbos, jānoskaidro, vai zemes īpašnieks atļauj konkrētajā vietā rīkot kāzas. Gadījumā, ja nolūkots kāds valsts īpašumā esošs dabas nostūris, jāsazinās ar atbildīgajām institūcijām, lai noskaidrotu kāzu rīkošanas iespējas.
Pexels


Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā
2
Kāzu vietas sagatavošana. Ņemot vērā, ka daba gadalaiku ietekmē ir pakļauta nemitīgām pārmaiņām, nepieciešams veltīt gana daudz laika vietas sagatavošanai. Turklāt svarīga ir ne tikai pati kāzu norises vietu, bet arī nokļūšana līdz tai. Piemēram, ja jaunais pāris izvēlas svinību vietu, līdz kurai jāmēro garāks ceļš kājām, jāparūpējas par to, lai viesiem, neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības, pārvietošanās būtu ērta un veicama arī svētku drēbēs. Tas nozīmē, ka varētu būt nepieciešama ne vien zāles izpļaušana, bet arī parūpēšanās par ērtas taciņas izveidošanu, kas pasargātu viesu apavus no dubļiem un mitruma. Tāpat jāpadomā arī par elektrības padeves iespējām un, protams, labierīcību ierīkošanu.
Pexels


Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā
3
Sagatavojies laikapstākļiem. Diemžēl ar laikapstākļiem ir kā ar bitēm – tie var būt itin neprognozējami. Tāpēc jāpadomā par rezerves variantu, ja nu izvēlētā diena pārsteidz ar nokrišņiem vai aukstu vēju. Ir jānodrošinās ar nojumēm vai aizslietņiem, kuri nepieciešamības gadījumā ir ātri iekārtojami. Tāpat var noderēt portatīvie sildītāji, pledi un citi rekvizīti.
Pexels


Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā
4
Padomā par viesu labsajūtu. Viesi noteikti būtu iepriekš jābrīdina par piemērotu apavu un apģērba izvēli. Dāmām jārēķinās, ka papēži šoreiz jāaizvieto ar ērtākiem apaviem. Vērts parūpēties arī par īpašu stūrīti, kur viesi var atrast pledus, ko apmest ap pleciem, un pludmales čības, kas nopērkamas ļoti lēti un noderēs tiem, kas nebūs paklausījuši norādēm par apaviem. Nedrīkst aizmirst arī par kukaiņu repelentiem, jo dažādi knišļi ir sastopami ikvienā Latvijas dabas nostūrī.
Pexels


Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā
5
Kad svētki beigušies. Mežs ir skaista un vilinoša svinību vieta burvīgās noskaņas dēļ, ko sniedz neskartā daba. Tāpēc arī kāzas būtu jāsvin atbildīgi, domājot par ugunsdrošību un, protams, svinību vietas rūpīgu sakopšanu pēc lielā notikuma.
Pixabay


Idejas un ieteikumi kāzu rīkošanai mežā
6
Mežs – lieliska vieta fotosesijai. Savukārt tiem dabas mīļiem, kuri savai īpašajai dienai izvēlējušies klasiskāku scenāriju, atgādinām, ka mežs ir lieliska vieta kāzu fotosesijas organizēšanai.
Evija Godiņa/Momenti.lv
Ielūkojies hipsterīgākajā Rīgas namā – fon Stricka villā Ielūkojies hipsterīgākajā Rīgas namā – fon Stricka villā   (6)
Skaistākā diena mūžā – Līgas un Arņa sapņu kāzas Skaistākā diena mūžā – Līgas un Arņa sapņu kāzas   (4)
Septiņi fakti, ko, iespējams, nezināji par mežiem Latvijā Septiņi fakti, ko, iespējams, nezināji par mežiem Latvijā   (13)
Krievijas medijs izvēlas: 10 iemesli, lai mīlētu Latviju Krievijas medijs izvēlas: 10 iemesli, lai mīlētu Latviju   (16)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.