Foto: DELFI
Piektdien, 1. maijā, 35 gadu jubileju atzīmē Dailes teātra aktieris Intars Rešetins (attēlā), kurš vairākus gadus aktīvi gozējās televizoru ekrānos gan TV šovos, gan seriālos, bet aizvadītajā sezonā sevi spilgti pieteica kā režisoru.

Intars Rešetins ir dzimis Valmierā un mācījies Rūjienas vidusskolā. 2002. gadā viņš beidza mācības Dailes teātra 8. studijā, bet teātra aktieru pulkam viņš pievienojās jau 1999. gadā.

Intara lomu saraksts ir garš, un kā aktieris viņš trīs reizes nominēts Spēlmaņu nakts balvai - 2004. gadā viņš balvu saņēma kā labākais jaunais skatuves mākslinieks, 2006. gadā tika pie nominācijas par kņaza Miškina lomu Oļgerta Krodera režisētajā Idiotā Valmieras teātrī, bet 2008. gadā balvai viņu nominēja par Katrīnas lomu izrādē Manu sievu sauc Moriss.

Kā intervijās norādījis pats aktieris, savas karjeras laikā viņš paguvis nospēlēt četrās izrādēs, kur viņam jāiejūtas sievietes tēlā un jāpārģērbjas kleitās.

Aizvadītā gada sākumā Rešetins debitēja kā režisors - viņš Dailes teātrī iestudēja izrādi Nakts vēl nav galā, par kuru arī vēlāk saņēma Spēlmaņu nakts balvu.

Pēc izrādes dzirdēts apgalvojums, ka Rešetina režisora karjera varētu būt veiksmīgāka par viņa aktiera karjeru (un to apliecina arī izpārdotā zāle). Arī pats Intars izdevuma SestDiena savulaik atzina, ka "teātrī neviens īpaši nepārdzīvotu, ja es aizietu no aktiera lauciņa".

Tiem, kuri uz teātri neiet, Rešetins labāk pazīstams ir no televizoru ekrāniem un dzeltenās preses izdevumiem - 2008. gadā viņš kopā ar dziedātāju Yanu Kay triumfēja TV šovā Zvaigžņu lietus, gadu vēlāk abi izdeva kopīgu albumu Kaut kas starp mums, un labu laiku mēļoja, ka abus saista kas vairāk par labu draudzību un skatuves gaitām.

Tāpat viņš filmējies virknē pašmāju seriālu - skatītāji Rešetinu atceras pēc dalības tādos daudzsēriju kaislību stāstos kā Likteņa līdumnieki, Prāts vai instinkts, Cerību iela 21, Mīli mani mūžam un Eņģeļu māja, bet 2012. gadā viņš kopā ar savu kolēģi Gintu Grāveli vadīja slavenību TV šovu Tikai ar ielūgumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!