Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš savas gaitas līdz šim visai aktīvi dokumentēja "Instagram" foto blogā, nu šajā sociālajā tīklā vairs nav atrodams.

Porziņģis, kurš "Instagram" bija piereģistrējies ar lietotājvārdu @kporzee un bija sapulcinājis vairāk nekā 1,6 miljonus sekotāju, savu kontu nesen ir deaktivizējis vai arī pavisam izdzēsis.

Pirmajā variantā tas nozīmē, ka sportists tikai uz laiku pametis sociālo tīklu, padarot savu foto blogu neaktīvu, un jebkurā brīdī var atkal atgriezties apritē, nezaudējot nedz sekotājus, nedz bildes un komentārus.

Jāatzīmē, ka sportists joprojām atrodams "Twitter" tīklā, kur viņam ir vairāk nekā 350 tūkstoši atbalstītāju.

Pagaidām nav zināms, kāpēc Porziņģis pametis "Instagram", bet, iespējams, tas saistīts ar neseno apsūdzību izvarošanā. Pēc skandāla izcelšanās sportista foto blogā parādījās daudzi naidīgi komentāri.

Atgādinām, ka šokējošā ziņa par Porziņģa vainošanu izvarošanā Ziemeļamerikas medijos parādījās sestdien, 30. martā. Policijā iesniegtajā sūdzībā apgalvots, ka Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra spēles pret Milvoki "Bucks", kurā tobrīd vēl Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis.

Sieviete par notikušo ziņojusi vien vairāk nekā gadu vēlāk, jo Porziņģis neesot samaksājis iepriekš atrunāto naudas summu par klusēšanu, kas bija 68 000 ASV dolāru (60 600 eiro). Sieviete par liecību uzskata kādu ar roku rakstītu dokumentu, tomēr tā leģitimitāte uzskatāma par apšaubāmu, jo Porziņģa vārds esot uzrakstīts kļūdaini, turklāt šobrīd nevar konstatēt, vai latvieša paraksts ir īsts. Porziņģa advokāti izvirzītās apsūdzības noraidījuši, notiekošo uzskatot par izspiešanu, un apsūdzību nosaukuši par pilnībā nevērtīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!