Foto: Vida Press
56 gadu vecumā mirusi vācu modele Tatjana Patica, kura karjeras virsotnes sasniedza pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, būdama viena no pieprasītākajām supermodelēm.

Par modeles nāvi pavēstīja viņas aģentūra. Paticas nāves cēlonis nav zināms, raksta BBC, bet britu "Mail Online" ziņo, ka Paticas dzīvību paņēmis krūts vēzis.

Tatjana Patica – igaunietes un vācieša atvase – slavas zenītu sasniedza deviņdesmitajos, kas īpaši iezīmējas kā supermodeļu desmitgade. 1990. gadā viņa pozēja žurnāla "Vogue" vākam kopā ar Sindiju Kroufordi, Naomi Kempbelu, Lindu Evandželistu un Kristiju Tērlingtoni.

Patica arīdzan redzama Džordža Maikla dziesmas "Freedom" videoklipā, kurā filmējās tikai tā laika pieprasītākās skaistules. Modele bija reklāmas seja tādiem zīmoliem kā "Chanel", "Calvin Klein" un "Versace".

"Vogue" redaktore Anna Vintūra aizgājēju raksturo šādi: "Tatjana bija Eiropas šika simbols. Viņa nebija tik pamanāma kā viņas vienaudzes, likās noslēpumaina, nobriedusi, nesasniedzama...Un tas bija viņas pievilcības pamatā."

Patica dzimusi Hamburgā 1966. gadā, vēlāk ar ģimeni pārcēlās uz Zviedriju. Viņas karjeras uzrāviens sākās 1988. gadā pēc sadarbības ar fotogrāfu Pīteru Lindbergu.

Pēdējoreiz uz mēles Patica izgāja 2019. gadā pasākumā Milānas modes nedēļas ietvaros.

Patica nekad nav bijusi precējusies, taču viņa izaudzinājusi dēlu, kuram nu jau 19 gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!