Foto: Vida Press

Pēdējās dienās diskusiju krustugunīs nonākusi Lielbritānijas prinča Harija ģimene – vides aktīvisti un dabas aizstāvji Saseksas hercogu pārim pārmet pārmērīgu privāto lidmašīnu izmantošanu, kas, daudzuprāt, nonāk pretrunās ar viņu pozicionēto pārliecību par planētas saudzēšanu. Iespējams, skandāls būtu izpalicis, ja vien karaliskās ģimenes pārstāvjiem nesekotu sensāciju mednieki ar kamerām.

Jau vēstīts, ka princis Harijs un viņa laulātā draudzene Megana kopā ar savu trīs mēnešus veco dēliņu Ārčiju Harisonu 11 dienu laikā šomēnes četras reizes ceļojuši ar privāto lidmašīnu. Ģimene vispirms pabijusi Ivisā, pēcāk atgriezusies Lielbritānijā, bet jau divas dienas vēlāk lidojusi atpūsties uz Franciju, Nicu, mūziķim Eltonam Džonam piederošā savrupnamā.

Līdzīgi kā savulaik Harija mamma Velsas princese Diāna bija preses mīlule, arī viņas jaunākais dēls, kurš par sievu apņēmis bijušo amerikāņu aktrisi Meganu Mārklu, šobrīd bauda nedalītu mediju un sabiedrības uzmanību.

Lai gan daļai sabiedrības vienmēr interesējis viss par un ap karalisko ģimeni, Harijam un Meganai, un nu jau arī viņu dēliņam Ārčijam pievērstā uzmanība robežojas ar neprātu, kurā lielu lomu spēlē arī paparaci.

Tieši paparaci bija tie, kas izsekoja pāri un tabloīdiem pārdeva fotogrāfijas, kurās Harijs ar ģimeni iemūžināts pie privātās lidmašīnas, un, pateicoties bildēm, ļaudis sāka urķēties dziļāk Saseksas hercogu pāra atvaļinājuma gaitu izpētei, un atklājās nianses par privāto lidmašīnu izmantošanu.

Jau vēstīts, ka privātajās lidmašīnās ir ievērojami mazāk pasažieru nekā komerciālajos reisos, tādējādi palielinās sadedzinātās degvielas un izmešu daudzums stundā uz vienu pasažieri.

Daudzi steidza norādīt, ka Saseksas hercogu pāra vārdi nesaskanot ar darbiem un viņi nonāk lielās pretrunās paši ar sevi, jo, lai gan abi publiski propagandē vides saudzēšanu, paši ceļo privātajās lidmašīnās.

Saseksas hercogu pāri publiski aizstāvēt metās britu mūziķis Eltons Džons, kurš sociālajā tīklā "Twitter" nāca klajā ar paziņojumu, ka viņš apmaksājis Harija ģimenes braucienu uz Nicu un pie viena veicis arī ziedojumu klimata pārmaiņu novēršanai.

Mūziķis vēstīja, ka viņš Harija ģimenei vēlējies "nodrošināt tik ļoti nepieciešamo augsta līmeņa privātuma aizsardzību"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!