Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc trīs gadu laulības par šķiršanos paziņojusi 37 gadus vecā Somijas premjere Sanna Marina. Pāris šķiroties kā draugi un turpinās kopīgi audzināt savu piecus gadus veco meitu, politiķe pavēstījusi sociālajos tīklos.

"Esam pateicīgi par 19 kopā pavadītiem gadiem un par mūsu kopīgo meitu. Mēs paliksim vislabākie draugi," publiski vēsta Marina.

Marina ar Markusu Raikonenu oficiāli savas attiecības sakārtoja 2020. gadā – laikā, kad Marina bija ļoti aizņemta ar Covid-19 krīzes menedžmentu Somijā.
Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Viņu mīlasstāsts aizsākās jaunībā. Marina un Markuss Raikonens iepazinās Tamperē, kad viņai bija 18 gadu. Kur tas notika, pārim atmiņas atšķiras: viņa saka, ka ballītē, viņš – ka bārā. "Viņa bija mazliet nopietnāka par savām vienaudzēm, un viņu ļoti interesēja politika. Viņa skaļi spriež par dažādiem jautājumiem, un es uzklausu," par attiecībām ar Marinu stāstīja Markuss, komunikācijas speciālists un informācijas tehnoloģiju fans. Viņi saderinājās jau sen, taču apprecējās tikai pirms trim gadiem, kad abu meitai bija divi gadi. Bijis grūti Sannas grafikā atrast dažas brīvas dienas laulību notikumam.

Un arī kāzas neiztika bez skandāliņa. Nez kāpēc uzvirmoja runas, ka Marinas kāzu svinībām tērēti valsts līdzekļi, tāpēc viņai atkal nācās taisnoties, ka tā neesot gan.

Marina un Raikonens nav publiski izteikušies par šķiršanās iemesliem.

Marina un viņas sociāldemokrātiskā partija pagājušajā mēnesī zaudēja Somijas parlamenta vēlēšanās, atpaliekot aiz labējās Nacionālās koalīcijas partijas un nacionālistiskās somu partijas.

2019. gadā, stājoties Somijas premjeres amatā, viņa bija jaunākā premjerministre sieviete pasaulē. Vairāk par Marinu var lasīt rakstā Citādāka premjerministre – Somijas ballīšu karaliene Sanna Marina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!