Foto: DELFI

Piektdien, 23.novembrī, radio SWH ētera personība Kaspars Upacieris jeb Ufo (attēlā) piedalīsies Northemptonas latviešu festivalā Anglijā, lai kopā ar tur mītošajiem latviešiem, kā arī citiem mūziķiem atzīmētu Latvijas dzimšanas dienu.

Šī nebūs Ufo pirmā viesošanās pie ārzemju latviešiem, kā arī populārajam komiķim ir savs viedoklis par cilvēkiem, kuri pamet valsti labākas dzīves meklējumos.

"To, ka latvieši dodas uz citām Eiropas valstīm, lai uzlabotu savu finansiālo situāciju, vērtēju pozitīvi. Protams, nostāju šai jautājumā nav iespējams definēt vienā teikumā, bet tas ir labi, ka šie cilvēki nenolaiž  rokas un meklē iespējas, kā uzlabot savu ikdienu.

Citi naudas trūkuma dēļ nodzeras un sāk zagt, savukārt izbraukušie šādā veidā rūpējas par sevi un savu ģimeni un, cik zinu, sūta naudu arī tiem, kas palikuši Latvijā.

Ja valsts nevar nokārtot to, lai pie mums būtu iespējas uzņēmējdarbības attīstīšanai, tad jājautā, ko tad šiem cilvēkiem darīt?" sarunā ar DELFI Izklaide prāto Ufo.

"Pirms pāris gadiem bijām ar Fredi, Labvēlīgo tipu, Anci Krauzi un Normundu Rutuli aizbraukuši uz iespaidīgu Jāņu svinēšanu Īrijā. Tur bija sabraukuši pieci tūkstoši svinētāju no visas Lielbritānijas, un pasākums izvērtās ļoti jauks un patriotisks.

Savukārt pērn tur ciemojos Svētā Patrika dienā ar lielāku kompāniju un radio SWH. Tur man arī sanāca aprunāties ar kādu sievieti - vientuļo māti, kura tur strādā labi atalgotu darbu un tā beidzot atradusi iespēju, kā nodrošināt iztiku sev un saviem bērniem.

Latvijā viņa darbojās medicīnas jomā, strādājot naktsmaiņas, savukārt pa dienu bez atpūtas turpināja darbu kādā diennakts kafejnīcā, lai savilktu kopā galus, un tā katru dienu. Normāls cilvēks šādus dzīves apstākļus nevar izturēt," Ufo ir strikts savā nostājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!