Foto: Publicitātes foto
Festivālā "Positivus" šogad uzstāsies grupa no Losandželosas "Imagine Dragons", grupa "!!! (Chk Chk Chk)", "indie rock" apvienība no Velsas "The Joy Formidable", amerikāņu dziesminieks Džons Grants (John Grant), jaunzēlandiešu izcelsmes mūziķis Willy Moon no Londonas, britu "electro pop", "dark wave", "indietronica" un "synthpop" māksliniece Charli XCX, kā arī muzikālā apvienība no Mančstras "No Ceremony".

Uz festivāla "Positivus" skatuves šovasar kāps arī pašmāju leģendārā grupa "Zodiaks". "Īpaši "Positivus" festivālam leģendāros disko stila skaņdarbus no pirmajiem diviem grupas albumiem atskaņos latviešu muzikālās revolūcijas karognesēji – grupa Zodiaks. Jaunizveidotās "Zodiaka: komandas priekšgalā ir komponists Jānis Lūsēns, kura pārziņā būs taustiņinstrumenti un elektronika, savukārt dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels pārsteigs ar elektriskās vijoles spēli. Līdz ar oriģinālā sastāva mūziķiem uz skatuves kāps basģitārists Jānis Lūsēns juniors, ģitārists Mārcis Auziņš un bundzinieks Mārtiņš Linde," vēsta festivāla rīkotāji.

""Imagine Dragons", kas savā enerģiskajā skanējumā apvieno tradicionālā rokenrola un vairākus citus stilus. Viņi ir viena no šā brīža aktuālākajām indie rokgrupām no Lasvegasas.

Skanīgās Velsas alternatīvā indie rock grupas "The Joy Formidable" priekšnesumos vienmēr valda maģiska saskaņa starp vokālistes Ritzijas iespaidīgo vokālu un grupas unikāli saviļņojošo melodiju stilu.

Viens no šī gada intriģējošākajiem viesiem un mūzikas kritiķu augsti vērtētais mākslinieks Willy Moon, kurš savā daiļradē atdzīvina klasiskā amerikāņu 60.gadu rokenrola izsmalcināto skanējumu, pievienojot tam dinamiskus un mūsdienīgus hiphopa ritmus.

Izmantojot vienīgi savu vīrišķīgo vokālu un klavieres, amerikāņu mūziķis un komponists Džons Grants meistarīgi apvieno folk, alternative un indie rock žanrus.

Savukārt mākslinieces Charli XCX (īstajā vārdā Šarlote Aičisone, Charlotte Aitchison) sniegums tiek raksturots kā izcils pēc-apokaliptiskās popmūzikas ieraksts ar spēcīgiem un dažreiz pat pārgalvīgiem dziesmu tekstiem.

"No Ceremony" ir noslēpumaina un intriģējoša elektronikas apvienība no Anglijas. Izpelnoties plašu mūzikas cienītāju un kritiķu sajūsmas vilni ar saviem pirmajiem singliem "Hurtlove" un "Heartbreaker", grupa izceļas ar izteikti svaigu un inovatīvu elektroniskās deju mūzikas skanējumu.

Trakulīgie Kalifornijas "disko panki" un indie rock pārstāvji "!!! /chk chk chk/" ir leģendāra grupa no Sakramento, kas veido enerģisku un harizmātiskus šovus," vēsta festivāla rīkotāji.

Jau vēstīts, ka festivālā "Positivus" šogad uzstāsies pašmāju grupa "Jauns mēness" un viena no pēdējo gadu mūzikas kritiķu visaugstāk atzītajām britu grupām "The xx".

Tāpat savu dalību festivālā apstiprinājuši kanādieši "Crystal Castles", melodiskie "Foxes", dāņu indie rock pārstāvji "Eferklang" un instrumentālie "Elektro Guzzi".

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – "Positivus festivāls 2013" šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Šogad pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21.jūlijā.

Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs un "Nordea" bankomātos.

Jau vēstīts, ka iepriekš izziņotie galvenie festivāla mākslinieki ir "Sigur Rós".

Iepriekš "Positivus" festivālā ir uzstājušies tādi mākslinieki kā "Muse", "Keane", "The Vaccines", "Manic Street Preachers", "Travis", Moby, "Editors", "Scissor Sisters", "Prāta Vētra" un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!