Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Sestdien, 16 septembrī, Mežaparka Zaļajā teātrī izskanējis grupas "Sudden Lights" līdz šim lielākais brīvdabas lielkonkoncerts, tādējādi noslēdzot vasaras sezonu, kuras iesākumā, šī gada maijā, mūziķi pārstāvēja Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā.


Koncertvakara programmu atklāja DJ no Lietuvas Leons Somovs, kurš uzstājās kopā ar bundzinieku Gediminu Stankeviču. Vakaru turpināja itāļu grupa "Piqued Jacks", ar kuru "Sudden Lights" iepazinās Eirovīzijā. Paši "Sudden Lights" uz skatuves kāps jau, kad vakars bija satumsis, lai iepriecinātu auditoriju ne tikai ar muzikālu, bet arī gaismu un pirotehnikas šovu.

"Sudden Lights" uzstāšanos bagātināja arī grupa "Astro'n'out", dziedātājs Jānis Aišpurs, reperis ZEĻĢIS, dziedātāja ANNNA, mūziķis ZeBrene un "Drumline Latvia" bundzinieki Andžeja Grauda vadībā.

Kā vēsta grupas menedžere Linda Āboliņa, Mežaparka Zaļajā teātrī pulcējās aptuveni 3500 "Sudden Lights" mūzikas mīļotāju.

Grupas Sudden Lights mūziķi par koncertu ir gandarīti: "Šis bija viens no tiem mirkļiem, ko neaizmirsīsim visu mūžu. Redzēt tik daudz cilvēku kopā, kuri ir pulcējušies, lai dzirdētu mūs, raisa neaprakstāmas sajūtas. Paldies visiem, kas bija šeit šajā neaizmirstamajā vakarā! Mēs turpināmies."

"Sudden Lights" dibināta 2012. gadā, apvienojoties topošajiem mūziķiem no Pāvula Jurjāna mūzikas skolā. Līdz šim grupa izdevusi trīs albumus, no kuriem jaunākais "Miljards vasaru" iznāca 2022. gadā.

2023. gadā grupa piedalījās Latvijas Televīzijas rīkotajā dziesmu konkursā "Supernova 2023" ar dziesmu "Aijā", kurā ieguva pirmo vietu un iespēju pārstāvēt Latviju 2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!