Foto: Albuma "1979" vāciņš
1. decembrī pašmāju reperis Ozols izdevis albumu "1979", kura veidošanā piedalījusies virkne pašmāju hip-hopa un repa kultūras pārstāvju, portālu "Delfi" informē Ozola pārstāvji.

"Albumu piepilda nostaļģija, mazliet ironija, arī skumjas, bet, protams, pāri visam – enerģija," stāsta Ozols. "Paldies visiem draugiem un līdzgaitniekiem, kuri pievienojās šajā muzikālajā eksperimentā. Kopā esam radījuši kolorītu muzikālu kaleidoskopu ar negaidītiem pagriezieniem. Bija prieks sadarboties ar ikvienu, kurš pielika savu artavu šo 15 kompozīciju veidošanā. "

Albumā "1979" piedalās DJ Galaktik, xantikvariāts, Oriole, Prusaks, Steps, Hotte, Trench Mafia Locco, rolands če, Zemsegu pasaule, Marko, ansis, Krivenchy, Ods, Vaipers (Lietuva) un virkne citu dažādu žanru mūziķu.

Albuma skanīgumu un muzikālo virtuozitāti papildināja Ritvars Garoza, Helmuts un NiklāvZ. Albuma gala skanējumu veidojuši Arnis Račinskis, ansis un rolands če kopā ar Andi Ansonu. Ieraksta pilnveidošanā piedalījušies arī Dāvis Jurka, Kaspars Vizulis un Andris Buķis.

28. decembrī Ozols aicina uz savu līdz šim vērienīgāko koncertu "Arēnā Rīga". Tas norisināsies divās daļās – pirmā būs veltīta saspēlei ar Latvijas Radio Bigband un neatkārtojamo Kristīni Prauliņu, kas piešķirs jaunu un bagātīgu nokrāsu jau zināmiem, pēdējos gados tapušiem skaņdarbiem, savukārt otrā daļa būs retrospektīvs atskats uz mākslinieka visu laiku spilgtākajiem singliem. Tas iecerēts kā pārsteigumiem bagāts priekšnesums, kurā līdzās Ozolam uz skatuves kāps virkne citu pašmāju mūziķu.

"Arēnā es vēlos apvienot visus savus klausītājus," stāsta Ozols. "Savā mūziķa karjerā esmu daudz uzstājies Latvijas pilsētās uz lielākām un mazākām skatuvēm. Tie ir dažādi klausītāji, dažāda vecuma auditorijas, taču viņus visus vienmēr vienojusi interese par manu mūziku un daiļradi. Tāpēc ir pienācis laiks satikties visiem vienkopus jaudīgā vairāku stundu koncertšovā. Pavisam noteikti būs pārsteigumi! Decembra beigas ir labs laiks, lai restartētos pirms nākamā gada, un 28. decembra koncerts pirmkārt jau ļaus mums visiem kopā pavadīt aizejošo gadu un pavisam noteikti iedos jaunu sparu un enerģiju ieiet 2024. gadā!"

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hip-hopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību uzsāka 1996. gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā. Izdevis albumus "Cieņa un mīlestība" (2001), "Augstāk, tālāk, stiprāk" (2002), "Dūzis" (2003), "Neatkarība" (2009), "Atpakaļ nākotnē" (2015), "Neona pilsēta" (2018) un "Yauda" (2020). Savas radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kopkori, ar apvienību "Austrumubloks" viesojies pie prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, sasniedzis Zelta diska statusu ar albumiem "Cieņa un mīlestība" un "Augstāk, tālāk, stiprāk", astoņas reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!