Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Šī gada 24. janvārī, mirkli pēc koncerta noslēdzošās dziesmas, Puketā, Taizemē policijas un specdienestu darbinieki aizturējuši Krievijas rokgrupas "Bi-2" ("Би-2") dalībniekus, vēsta vairāki ārzemju mediji. Tagad viņiem draud deportēšana uz Krieviju.

Aizturēšanas formālais iemesls – darba atļaujas trūkums

Grupas "Bi-2" mūziķi esot aizturēti, jo viņiem nav bijusi darba atļauja, lai sniegtu koncertus. Pēc soda naudas samaksāšanas – ap 85 ASV dolāriem katram – viņi tika nogādāti uz galvaspilsētu Bangkoku, kur paturēti apcietinājumā.

Krievijas opozīcijas politiķis un grupas "Bi-2" draugs Dmitrijs Gudkovs, kuru Krievija izsludinājusi meklēšanā, Austrālijas radiostacijai SBS pavēstīja, ka šajā notikumā ir redzams Kremļa pirksts. Viņš uzskata, ka šobrīd Maskava izdara spiedienu uz Taizemi, lai panāktu grupas dalībnieku deportēšanu.

"Bi-2" Taizemē šogad paguva sniegt divus koncertus: 22. janvārī viņi uzstājās Phatajā, bet 24. janvārī Puketā. Abas koncertu norises pilsētas ir iecienīti tūristu, arī Krievijas tūristu, galamērķi.

Necilvēcīgi ieslodzījuma apstākļi

Kā šodien, 29. janvārī pavēstīja televīzijas kanāla "Doždj" ("TV Rain") žurnālists Mihails Kozirevs, grupas "Bi-2" dalībnieki tiek turēti necilvēcīgos ieslodzījuma apstākļos.

"Šobrīd viņi atrodas atvērtā kamerā (bez nojumes) – tas ir būris zem saules, un tur ir 35–40 grādu liels karstums," stāsta Kozirevs "Doždj" rīta raidījumā. "Pēdējo reizi, kad koncerta organizatoru ielaida pie (grupas "Bi-2") puišiem, viņš ieraudzīja baru ar kailiem ķermeņiem, kuriem no apģērba atstātas vienīgi apakšbikses."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!