Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē 24. februārī pulksten 18 koncertu sērijā ''Jūrmala Jazz'' Latvijas Radio bigbends uzstāsies kopā ar izcilo zviedru trompetistu un bigbendu vadītāju Lasi Lindgrēnu (Lasse Lindgren) programmā ''Stinga mūzikas vakars''.

Kā "Delfi" informē Latvijas Radio bigbenda pārstāvji, viens no mūslaiku ievērojamākajiem trompetistiem Lase Lindgrēns ir multiinstrumentālists, komponists un bigbendu līderis, nepārspējams trompetes augsto reģistru virtuozs. Lindgrēna kompozicionālo daiļradi augstu vērtējis arī leģendārais trombonists un aranžētājs Bobs Brukmeijers: ''Brīvi, liriski, iedvesmojoši un oriģināli – šie vārdi man nāca prātā, kad pirmo reizi dzirdēju Lasi ar Stokholmas džeza orķestri un tie ir vārdi, kurus saku arī jums.''

Lindgrēns karjeras laikā sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Dānijas Radio bigbends, NDR bigbends, Stokholmas Džeza orķestris, Džango Beitss un Bobs Brukmeijers, kā arī ar leģendāro džeza trompetistu Meinardu Fergusonu, kurš pasaulē zināms kā kinofilmas "Rokijs" tēmas "Gonna Fly Now" autors. ''Uz skatuves Lindgrēns ir tikpat iespaidīgs kā ierakstos, ar spēcīgu un caururbjošu toni savos solo demonstrē, ka viņš ir viens no retajiem, kas spēj iet Meinarda Fergusona pēdās, neparadīdams to par parodiju,'' raksta ''Hallands Nyheter''.

2001. gadā Lase Lingrēns izveidoja projektu ''Lasse Lindgren Constellations'', apvienojot izcilus džeza brālības mūziķus. Lase ir arī viens no retajiem mūziķiem pasaulē, kurš saņēmis personīgu atļauju no zviedru grupas "ABBA" veidot aranžējumus viņu skaņdarbiem – šī sadarbība rezultējās albumā "Plays the ABBA Songbook in a Big Band Atmosphere". Ar Latvijas Radio Bidgendu Lase Lindgrēns jau sadarbojies vairākkārt – 2018. gadā nāca klajā viņu kopīgais albums ''Baltic Waves''. ''Ir trompetisti un ir Lase Lindgrēns,'' – tā par talantīgo zviedru mūziķi sacījis Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags.

Koncertā skanēs popmūzikas leģendas Stinga skaistākās dziesmas un balādes, kas jau kļuvušas par superhitiem un zelta klasiku – "Englishman In New York", "Fragile", "Roxane", "Every Breath You Take", u.c. Stinga skaņdarbi ir piedzīvojuši daudzas versijas un aranžējumus, kuros no jauna atklājas šīs mūzikas universālais spēks un spēja aizsniegt klausītāju sirdis. Programmu aranžējis "Grammy" balvas laureāts Maikls Abene (Michael Abene).

Pats Lase par programmu saka: "Es esmu ļoti lepns būt par daļu no šī projekta – "The Baltic String Thing"! Man vienmēr paticis Stings, viņa mūzika un melodijas, to noskaņas un krāsas. Stings ir ne tikai popzvaigzne, bet arī lielisks mūziķis, komponists un tekstu autors. Viņš ir iecienīts un kritiķu novērtēts mākslinieks arī džeza mūzikas aprindās. Kad radās šī ideja, man arī nebija šaubu, ka to aranžēs Maikls Abene un izpildīs mans mīļākais bigbends – Latvijas Radio bigbends!''

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!