Liepājā, pludmales festivāla „Tele2 Baltic Beach Party” laikā virs jūras debesīs notiks iespaidīgi aerobātikas paraugdemonstrējumi, portālu „Delfi” informē festivāla rīkotāji.

Augstākās pilotāžas paraugdemonstrējumus veiks Kurzemes aerokluba instruktors Džons Kas Smits (John Cas Smith) no Anglijas. Lidojumu programma tika izstrādāta sadarbībā ar Jura Zariņa augstākās pilotāžas skolu „Vertical-Limit” un Kurzemes aerokluba pilotiem. Šī būs pirmā reize Latvijā, kad paraugdemonstrējumi tiks veikti ar Latvijā reģistrētu lidaparātu – ”PITTS S-2B”, kas speciāli radīts augstākās pilotāžas lidojumiem līdz pat "Advance" līmenim.

Aerobātikas paraugdemonstrējumi notiks virs jūras līdzās festivāla teritorijai, tāpēc ikvienam interesantam būs iespējams redzēt un novērtēt, kādus neiedomājamus trikus, lidojot pa šķietami neiespējamām trajektorijām, gaisā spēj paveikt piloti, kuri apguvuši augstāko pilotāžu.

„Festivāla laikā mēs parādīsim, ko esam apguvuši, bet gribam, lai cilvēki zinātu, ka tas viss ir iespējamas un var turpināties arī pēc tam. Ikviens var piedalīties, iesaistīties klubā, mācīties un lidot. Tas viss ir iespējams tepat Latvijā,” stāsta Kurzemes aerokluba pārstāvis, viens no nedaudzajiem augstākās pilotāžas pilotiem Latvijā, Gints. „Jā, apgūt augstāko pilotāžu ir grūti un reizēm ļoti bīstami. Jā, izpildot sarežģītas figūras, ir ļoti lielas pārslodzes, taču tās sajūtas, kuras var gūt lidojot, ir neaprakstāmas.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!